Cum se folosesc CORECT produsele de PROTECŢIE SOLARĂ

Distribuie

Cum să le alegem, în funcție de tipul nostru de ten sau de locul unde stăm la soare, cât timp ne protejează sau cât de des trebuie să le aplicăm. Afla totul despre produsele de protecţie solară

Iată câteva reguli de care e bine să nu uiţi când te expui la soare:

  1. Dacă ai o piele deschisă la culoare (mai ales fototipurile I şi II) ar trebui să foloseşti produse de fotoprotectie cu SPF 20-30 pe toată perioada anului (inclusiv iarna), aşa cum ne spălăm pe dinţi zilnic, facem duş etc.
  2. Produsul de fotoprotecţie se aplică cu 15-30 de minute înainte de expunerea la soare, pe toate zonele ce urmează să fie expuse, şi se reaplică la 2-3 ore pe toată perioada petrecută în aer liber.
  3. În situaţia în care dorim să facem plajă se recomandă ca produsul de fotoprotecţie să aibă SPF 40 în primele zile de plajă, pentru fototipurile I-III şi apoi 20, iar pentru fototipurile IV-VI  în primele zile SPF 20 şi apoi 10; expunerea la plajă trebuie sa fie progresiva – în prima zi 10-15 minute, folosind fotoprotecţie, crescând perioada de expunere cu 5-10 minute zilnic şi nedepăşind 2 ore pe zi; trebuie evitată expunerea la soare între orele 11-16.
  4. Produsele cu SPF 50+ se folosesc la copii (au pielea mai sensibilă, cu risc mare de arsuri şi deshidratare), dar şi la adulţii cu fotodermatoze (urticarie solară, dermatita actinică cronică, lucită estivală benignă, lucită polimorfă etc.), dermatoze agravate/declanşate de soare (lupus eritematos, lichen plan actinic etc.), dar şi în condiţii de expunere extremă (alpinişti, marinari, salvamari etc.)

Sursa:glamourmagasine.ro


Distribuie
..