Cum să-ţi îngrijeşti tenul primăvara. Soarele şi temperaturile schimbătoare îl pot afecta serios

Distribuie

Curăţenia de primăvară nu se face doar în casă şi în garderobă, ci şi în portfard şi în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Katiuşa Popovici îţi spune ce trebuie să schimbi în ritualul de îngrijire a tenului, ca să nu-l afecteze soarele şi temperaturile capricioase.

”Lunile friguroase de iarnă, trecerea de la aerul rece de afară la cel încălzit din casă, dar şi lipsa umidităţii nu au făcut decât să usuce tenul. Acum el se află în modul de supravieţuire şi are nevoie de ceva timp pentru a se adapta, însă noi îl putem ajuta prin câteva trucuri de îngrijire”, punctează Katiuşa Popovici.

Exfolieaza şi hidratează

Este bine să-ţi exfoliezi tenul şi corpul pe tot parcursul anului, însă primăvara este cu atât mai important să o faci, pentru a scăpa de pielea moartă. Astfel, este indicat să-ţi exfoliezi tenul de două ori pe săptămână cu un produs blând, cu particule fine pentru ten.

”Trebuie să ştii că temperaturile mai ridicate solicită pielea să producă mai mult sebum, de aceea ar fi bine să renunţi la crema de faţă grasă pe care ai folosit-o iarna, pentru că acum îţi va lăsa tenul încărcat. O poţi înlocui cu un serum uşor, care penetrează mai bine pielea şi hidratează în acelaşi timp sau poţi opta pentru o cremă revitalizantă sau antiaging care să reducă ridurile  fine. Tenul nostru tinde să stocheze mai multă apă primăvara şi vara, aşa că nu vei avea nevoie de atât de multă protecţie” – explică specialistul.

Dacă ai pielea uscată  înseamnă că îţi lipseşte hidratarea şi vei avea nevoie să exfoliezi mai mult tenul şi să foloseşti produse care atrag apa din aer în piele, cum sunt cele care conţin acid hialuronic şi glicerină.

Nu uita de exfoliere şi hidratare şi în cazul în care ai pielea grasă.

SPF tot anul, dar mai ales în sezonul cald

Primăvara, când începem să ne expunem tot mai mult la soare, produsele cu factor de protecţie solară – recomandate, de altfel, tot anul – trebuie folosite şi mai intens.

”Alege de fiecare dată produse care conţin SPF 30 sau mai mult şi ai grijă să le aplici cu cel puţin 15 minute înainte de a ieşi afară”, adaugă Katiuşa Popovici.

Un fond de ten mai lejer

Fondul de ten pentru primăvară trebuie să fie unul mai uşor care, deşi nu are o suprafaţă foarte mare de acoperire, îţi va da un aspect mai natural şi mai tineresc. Acum este un moment foarte bun pentru a investi într-un fond de ten mai lejer sau într-un  CC sau BB cream.

Foloseşte primere

Primerele sunt o modalitate excelentă pentru ca makeup-ul să adere un timp mult mai îndelungat şi să rămână fixat pe piele. Multe din ele acoperă şi micile imperfecţiuni, aşa că reprezintă o investiţie pe termen lung.

Make-up waterproof

”Pe măsură ce vremea se va încălzi, tenul va deveni din ce în ce mai uleios şi există întotdeauna posibilitatea ca machiajul să înceapă să curgă, aşa că vei vrea să foloseşti variante care rezistă. Pentru absorbţia excesului de sebum poţi folosi întotdeauna şi şerveţele absorbante special create în acest sens, un truc care te va ajuta să-ţi reîmprospătezi machiajul imediat.”

Fă curat în portfard!

Dacă tot faci curăţenie în portfard, ar fi bine să arunci şi produsele mai vechi de 6 luni, pentru că pot dezvolta bacterii, ceea ce va duce la pori închişi, puncte negre, iritaţii ale pielii, apariţia coşurilor sau eczeme. La fel şi pensulele pot deveni pline de germeni de aceea este bine să le cureţi cât mai des cu soluţii speciale sau cu apă şi săpun.

Farduri pastelate

În ceea ce priveşte make-up-ul, orientează-te spre farduri pastelate, în culori deschise, vesele! Zilelor însorite nu li se mai potrivesc culorile reci de iarnă, aşa că verifică tendinţele şi alege nuanţele vii.

libertatea.ro.


Distribuie
..