Cum să scapi de firele de păr care cresc sub PIELE

Distribuie

Indiferent de metoda de epilare folosită, aproape orice femeie a avut, la un moment dat, o problemă cu firele de păr crescute sub piele. Este foarte neplăcut, aşa că vezi ce sfaturi îţi dau specialiştii, pentru ca să scapi de această problemă.

Părul de sub piele constă în fire care cresc încolăcite sub epidermă după epilare sau radere. Acestea pot fi recunoscute prin mici puncte negre pe piele sau chiar prin roşeaţa zonei, în cazul în care se infectează. Din cauza acestui fire de păr “buclucaş” picioarele nu sunt perfect fine după epilare sau radere, scrie http://lyla.ro.

Firele de păr de sub piele apar, mai cu seamă, dupa radere. Lama de ras taie firul de păr de la nivelul pielii într-o formă oblică, creându-i, practic, un vârf ascuţit. Acest vârf se prinde de piele şi, în timp ce creşte firul de păr, îl determină să se încolăcească sub nivelul epidermei. Însă aceste fire pot apărea şi pe fondul altor metode de epilat, iar zonele în care cresc sunt variate – de la axilă, la picioare şi la zona inghinală. Spre exemplu, în cazul epilatului cu ceară sau cu aparatul, smulgerea firului de păr îi poate schimba direcţia de creştere, determinându-l să se dezvolte sub piele.

Pentru a scăpa de această problemă, soluţia trebuie pusă în aplicare în mai mulţi paşi. În primul rând, evită să te epilezi şi să te razi o perioadă mai mare de timp (2-3 săptămâni) pentru a permite firelor să crescă. Unele vor genera mici protuberante pe piele, fiind mai uşor de depistat şi de scos.

Totodată, foloseşte, la duşul zilnic, un gel cu efect exfoliant, foarte uşor abraziv. Poţi folosi şi zaţ de cafea pentru frecarea zonelor cu probleme. În felul acesta îndepărtezi pielea moartă şi determini firele să iasă. Ai totuşi grijă să nu-ţi iriţi pielea frecând-o prea puternic.

Acele fire care sunt vizibile pot fi scoase cu degetele, cu penseta sau chiar şi cu acul. Dacă punctul negru de pe piele este vizibil, atunci poţi scoate firul de păr storcându-l uşor ca pe un coş. Dacă a ieşit deja vârful poţi folosi direct o pensetă. Însă, dacă firul a crescut şi este vizibil sub piele, poţi steriliza cu alcool un ac şi să încerci cu acesta să scoţi firul de sub piele. Totuşi, această ultimă metodă trebuie folosită cu grijă căci prezintă risc de infecţie!

După efectuarea gomajului uşor pe piele şi lăsarea părului să crească 2-3 săptămâni, multe dintre firele crescute sub piele vor fi ieşit deja la suprafaţă. În acest punct, le poţi îndepărta cu metoda ta preferată de epilare.

Dar ca să previi apariţia altor fire, este indicat să-ţi pregăteşti pielea pentru epilare. Indiferent că apelezi la ceară, la aparat, la cremă depilatoare sau la lama de ras, este recomandat ca epilarea să înceapă după o baia caldă, pentru că acesta îţi deschide porii şi permite îndepărtarea mai uşoara a firelor.

Dacă tot continui să ai fire crescute sub piele şi după acest procedeu, atunci ar trebui să-ţi schimbi tehnica de epilare.

 


Distribuie
..