CUM să scapi de coşuri şi puncte negre cu GHIMBIR

Distribuie

Ghimbirul este unul dintre cele mai populare condimente, datorită proprietăților sale. Pe lângă bucătărie, poate fi folosit și pentru frumusțe. Vezi cum poți scăpa de puncte negre și coșuri cu ghimbir.

Multe produse pentru întreținerea pielii sunt valabile în magazine, însă conțin substanțe nocive pentru organism. În locul lor, poți folosi produse natural, precum ghimbirul. Chiar dacă rezultatele nu se văd peste noapte, această planta face minuni pentru tenul tău dacă o folosești cu regularitate.

Pentru a scăpa de puncte negre și coșuri, ai nevoie de ghimbir proaspăt. Curăță-l de coajă, spală-l, taie-l în bucăți și pune-l în storcător. Ai nevoie de două lingurițe de suc de ghimbir, pe care trebuie să îl amesteci cu miere. Soluția obținută se aplică pe punctele negre și pe cicatricele lăsate de acnee, după demachiere, înainte de culcare. Las-o să acționeze 20 de minute, apoi clătește-te cu apă rece și hidratează-te.

Poți aplica masca și pe toată fața, evitând, însă, zona ochilor. Acționează ca un exfoliant și hidratează în același timp. Amestecul de miere și lămâie este foarte eficient și pentru a înlătura bronzul neuniform.

Ghimbirul este foarte eficient în tratarea coșurilor și a cicatricelor lăsate de acnee datorită proprietăților sale anti-inflamatorii. Ai grijă, însă, să nu aplici această mască dacă ai pielea sensibilă.

Ghimbirul, arma împotriva punctelor negre

Dacă punctele negre sunt problema ta, poți încerca și o altă metodă de a scăpa de ele. Ia o bucată de ghimbir proaspăt și dă-o prin răzătoare. Aplic-o pe zonele afectate și las-o să acționeze între 5 și 10 minute, până când începi să ai o senzație de căldură. Clătește-te, apoi, cu apă călduță și hidratează-te. Nu folosi această metodă decât o dată pe săptămână.

Ghimbirul, perfect pentru ritualul de înfrumusețare

Ghimbirul dă strălucire pielii dacă este aplicat cu regularitate pe piele, dar te poate ajuta și în alte privințe. Uleiul de ghimbir, amestecat cu șampon, te ajută să scapi de vârfurile despicate. Este foarte eficient și pentru hidratarea părului uscat.

Ghimbirul stimulează și creșterea părului, deoarece stimulează circulația sângelui în zona scalpului. În plus, părul va deveni mai frumos. Amestecă două lingurițe de ghimbir ras și 5-6 lingurițe de ulei de jojoba, masează-ți scalpul cu soluția obținută și las-o să acționeze 20 de minute. Fă acest tratament de 2-3 ori pe lună și vei vedea cum aspectul părului tău se va îmbunătăți.

Ghimbirul este bun și pentru o baie detoxifiantă. Ai nevoie de 1/3 cană de sare și două lingurițe de ghimbir ras. Umple cada cu apă caldă și adaugă, apoi, ingredientele. Relaxează-te aproximativ 20 de minute, timp în care ghimbirul te va scăpa de toxine. Dacă ai pielea sensibilă sau alergii, nu folosi ghimbirul, pentru că te vei alege cu iritații.

unica.ro


Distribuie
..