Cum să micşorezi porii DILATAŢI. Specialistul dermatolog îţi dă cele mai bune sfaturi

Distribuie

Femeile care au porii tenului dilataţi încearcă să-i mascheze cu fondul de ten, crema BB şi anticearcăn, însă acest lucru nu rezolvă problema în sine. Cauzele de bază ale porilor dilataţi sunt coşurile, acneea şi tratarea incorectă a acestora, dar şi modificările hormonale. Dacă ai obiceiul să storci coşurile şi punctele negre, probabil ai observat că ulterior porii au devenit mai vizibili, iar pielea, neuniformă. Specialistul dermatolog, Vera Malcoci vine cu nişte sfaturi cum poţi micşora porii dilataţi.

Retinonul 
Retinonul, forma dietară a vitaminei A, este o vitamină solubilă în grăsimi. Loţiunile pentru piele, în care se conţin retinolul sunt eficiente pentru micşorarea porilor dilataţi.

Remediile medicamentoase pe bază de retinoizi topici sunt singurele, care şi-au dovedit eficacitatea în plan de reducere a porilor dilataţi„, a declarat dermatologul.  

În general , retinolul activează procesul de reînnoire celulară, dar, de asemenea, curăță în profunzime porii, micşorându-i semnificativ. 
ATENŢIE: Produsele pe bază de retinol pot da reacţii adverse, manifestate prin piele uscată şi descuamată. În acest caz, dermatologul recomandă exfoliere de două ori pe săptămână. 

Măşti pentru micşorarea porilor

Măştile faciale sunt cele mai des folosite proceduri pentru reducerea porilor dilataţi, însă nu şi cele mai eficiente. Acestea nu te ajută să scapi definitiv de problemă, ci au un efect pe terment scurt.  Avantajul măştilor constă în faptul că sunt mai puţin costisitoare.
Potrivit Verei Malcoci, măştile de reducere în dimensiuni a porilor trebuie să fie pe bază de argilă şi oxid de zinc.

Tratamente cu laser

Cu siguranţă ai aflat despre practicarea procedurilor cu laser în saloanele de frumuseţe şi clinicile estetice. Procedurile cu laser sunt destinate pentru întinerirea porilor, lichidarea petelor pigmentare şi bineînţeles reducerea porilor dilataţi. 
Cea mai eficientă metodă de a micşora porii este curăţarea tenului cu ultrasunet. Asftel, se intensifică dezvoltarea colagenului şi strânge pielea, prin urmare, are loc efectul de micșorare a poriilor. În plus, acest efect durează pentru mai mult timp„, afirmă specialistul. 


Distribuie