Cum să îngrijeşti de TEN în timpul sarcinii

Distribuie

În perioada în care sunteţi însărcinată, tenul poate suferi unele schimbări. Chiar dacă nu veţi mai avea aceleaşi probleme cu punctele negre sau coşurile, există totuşi riscul apariţiei unor pete sau a pistruilor.

Încă din primele luni de sarcină vă puteţi îngriji tenul în aşa fel încât să il menţineţi pe toată perioada celor nouă luni curat şi proaspăt. Încercaţi să vă curăţaţi tenul în fiecare dimineaţă cât mai bine, pentru a elimina toate secreţiile nocturne. Pentru aceasta puteţi utiliza loţiuni tonice fără alcool sau ceai de muşeţel. Puteţi utiliza şi ceaiul de cimbrişor, care are un efect tonifiant, scrie efemina.ro. În cazul în care aveţi un ten care se irită uşor, evitaţi să folosiţi loţiuni din comerţ şi bazaţi-vă numai pe ceaiuri de plante.

Este bine ca zilnic să aplicaţi o cremă hidratantă care să menţină tenul catifelat. Cele mai recomandate sunt cremele pe baza de vitaminele A, E şi C. Dacă aveţi un ten gras, este indicat sa folosiţi numai creme de noapte, pe bază de citrice, pe care să le aplicaţi înainte de culcare.

Este indicat să nu vă expuneţi foarte mult la soare. Este absolut necesar să vă protejaţi de razele solare, de aceea, pe stradă, este bine să purtaţi pălării şi ochelari de soare. Nu ieşiţi din casă înainte de a vă aplica pe chip o cremă de protecţie solară. Este bine să aplicaţi crema chiar de mai multe ori pe zi.

Dacă intenţionaţi să vă machiaţi, trebuie să aveţi grija ce produse folosiţi, pentru a nu va irita pielea. Este indicat să folosiţi un machiaj cât mai natural, pe bază de mascara, creion contur şi ruj. Doar în cazul în care pe chip v-au apărut pete, puteţi utiliza fond de ten şi pudră pentru a le masca.


Distribuie
..