Cum să îţi tai singură vârfurile despicate

Distribuie

Pentru un păr superb, o dată la două luni este musai să ne tundem vârfurile. În loc să dai banii la coafor, află de pe unica.ro cum poţi să faci acest lucru singură, la tine acasă!

Tehnica 1, vârfuri în scări

Vei avea nevoie de:

–    O foarfecă specială pentru tuns
–    Mai multe elastice pentru păr
–    O perie

În primul rând, esenţial este ca părul să fie ud. Cu ajutorul periei descurcă-l foarte bine, după care fă-ţi o cărare pe mijloc, cât mai precisă posibil.

Separă părul în două părţi şi prinde-ţi două codiţe. De cea din dreapta te vei ocupa mai târziu, acum este momentul să te concentrezi pe şuviţele din partea stângă.

Desfă coada şi împarte-o în patru sau cinci şuviţe, pe care prinde-le cu elastice.

Începi să tunzi cu cea de la bază: prinde-o între degete, piaptănă bine, întoarce-o pe lat şi taie oblic, într-un unghi de 45 de grade.

Repeta procedura cu fiecare şuviţă în parte şi ai grijă să nu tai prea mult. Când ai terminat cu părul de aici, fă acelaşi lucru cu podoaba capilară din partea opusă.

 Tehnica 2, vârfuri drepte

Tacă tunsoarea ta este una dreaptă, este chiar uşor să îţi tunzi singură vârfurile!

Prinde la spate o coadă de cal. Trage de elastic până îl aduci spre vârful cozii. Ai grijă să fie centrat, după care stabileşte câţi centimentri vrei să tai din păr.

Odată ce ai calculat, cu un alt elastic prinde exact partea degradată de care vrei să scapi. Ia o foarfecă şi taie exact deasupra elasticului. Asta-i tot!

Breton

Ca să îţi faci un breton drept trebuie să ai părul uscat. Separă-ţi şuviţete din faţă şi descurcă-le perfect. Stabileşte cât de scurt vrei să fie, prinde şuviţa de deasupra nasului cu degetele şi tunde exact sub.

Noua lungime trebuie să fie etalon pentru tot restul bretonului. Dacă vrei, lasă şuviţele din lateral mai lungi.

Foto: Northfoto

libertatea.ro


Distribuie
..