Cum să-ţi faci şampon uscat acasă numai din două ingrediente

Distribuie

Te grăbești să ieși, ai părul nu foarte curat și nu mai ai timp să treci prin tot ceea ce implică procesul curățării lui – spălat cu șampon, balsam, uscat, coafat? Atunci sare în ajutorul tău șamponul uscat.

Inițial era folosit de către hair-stiliști la ședințele foto și prezentările de modă. Dar, în ultima vreme, acest produs a câștigat tot mai multă popularitate și în rândul nostru, al femeilor obișnuite. Și pe drept cuvânt! Cum să nu ne îndrăgostim de un produs cu adevărat magic? Pentru că așa și e, magic, dacă reușește să facă un păr murdar și neîngrijit să pară ca nou, în câțiva pași simpli?

De obicei, acesta se comercializează într-un recipient tip spray, care se pulverizează ușor la nivelul rădăcinii părului, de-a lungul unor cărări repetate făcute cu pieptănul. El are rolul de a abosrbi excesul de sebum pe pe firul de păr și de pe scalp, fiind folosit între spălări – și nu înlocuind o spălare propriu-zisă.

Femeile îl folosesc cu precădere după o oră de sport. Sau seara, înainte de un eveniment apărut pe nepusă masă. Sau îl iau cu ele în călătorii. Dacă nu ai încredere, totuși, în șamponul uscat de pe piață, și nu vrei să faci o investiție de care nu ești foarte sigură, îți oferim o alternativă. Îți poți face singură șampon uscat, din ingrediente simple și pe care cu siguranță le ai deja acasă.

Avem 2 variante ușor diferite: una pentru păr deschis la culoare, iar alta pentru cel închis la culoare. Se fac ambele la fel de simplu și de rapid, fiind la fel de eficiente.Păr deschis la culoare

Ai nevoie de

  • 40 g amidon de porumb
  • 40 g bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță ulei esențial (opțional + aromă la alegere)
  • Păr închis la culoare

Ai nevoie de

  • 40 g amidon de porumb
  • 40 g cacao pudră neîndulcită
  • ¼ linguriță ulei esențial (opțional + aromă la alegere)
  • Metodă de preparare

Se pun ingredientele într-un borcănel care se poate închide ermetic cu un capac, se agită borcanul închis bine până se combină totul.

Metodă de aplicare

Piaptănă părul bine. Cu ajutorul pensule de blush pe care nu o mai folosești, ia  – puțin câte puțin  – din produs și aplică la rădăcina părului.  Când ai terminat de întins de-a lungul cărării pe care o ai făcute, fă alta, aplică iar, și tot așa până ești mulțumită de ceea ce vezi. Lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi piaptănă părul bine ca să scuturi excesul.

  • Nu uita: șamponul uscat NU înlocuiește o spălare, ci doar o amână.
  • unica.ro

Distribuie
..