Cum să folosești machiajul ca să ascunzi imperfecțiuni. 4 trucuri ingenioase

Distribuie

Orice femeie are cel puțin un lucru pe care ar vrea să îl schimbe la înfățișarea ei. O noapte lipsită de odihnă, o experiență mai puțin plăcută la pensat sau un coș apărut în acea perioadă a lunii sunt lucruri pe care am vrea să le facem să dispară de pe tenul nostru. Cu ajutorul trucurilor împrumutate de la make-up artiști și a cosmeticelor de calitate, poți ascunde cele mai mici imperfecțiuni. Astfel, trăsăturile tale vor fi evidențiate și tu poți fi mai încrezătoare.

Următoarele sfaturi pot părea intimidante, dar odată incluse în rutina ta de machiaj, nu îți vor lua mai mult de două minute. Astfel, îți vei putea corecta rapid imperfecțiunile, pentru a te simți radiantă în fiecare zi.

  1. Obține un ten fără imperfecțiuni

Toate femeile își doresc un ten de porțelan, dar puține îl au cu adevărat. Cele mai multe dintre noi ne confruntăm cu roșeață, coșuri și puncte negre. Toate aceste probleme se pot rezolva doar cu o rutină de îngrijire bine pusă la punct. Aceasta necesită câteva luni pentru a funcționa, iar între timp există mici trucuri pentru camuflare.

Pentru ca machiajul să arate cât mai natural, trebuie să ai un ten foarte bine hidratat. Dacă suferi de roșeață, ai nevoie de o bază de machiaj verde, precum cea de la Pupa Milano. Aceasta îți va corecta roșeața și îți va pregăti pielea pentru fondul de ten. Dacă suferi de acnee sau ai câteva coșuri, este mai eficient să folosești un corector verde sub fondul de ten, doar în locurile necesare.

Corectorul este mult mai concentrat în pigment decât un primer, dar este conceput pentru a fi folosit doar pe suprafețe mici. Altfel, acesta ar încărca tenul și ar crea o textură nedorită. De aceea, pe suprafețele mari folosim un primer de culoare verde. Peste acesta, este de preferat să utilizezi un fond de ten cu acoperire medie sau mare.

  1. Camuflează-ți cearcănele

Tuturor ne-ar prinde bine câteva ore de somn în plus, mai ales având în vedere responsabilitățile unei femei moderne. Din păcate, acestea reprezintă un răsfăț de care ne putem bucura rareori, mai ales în weekenduri și vacanțe. Din acest motiv avem nevoie de puțin ajutor pentru a părea mai odihnite și pregătite pentru ziua ce urmează.

Trucul pe care orice make-up artist îl folosește pentru a ascunde cearcănele este corectarea nuanței de mov. Aceasta nu se poate masca cu un simplu corector de nuanța pielii, ci are nevoie de o nuanță opusă pe spectrul de culori. Așadar, conform site-ului Styles101, dacă ai cearcănele mai albastre ai nevoie de un corector galben, iar dacă ai cearcănele mai mov ai nevoie de un corector de nuanța somonului.

De asemenea, pentru ca produsele pe care le pui pe piele să se așeze cât mai natural, ai nevoie să folosești o cremă de ochi. Indiferent de vârsta ta, aplica puțină cremă de ochi cu 5 minute înainte de a aplica corectoarele. După aceasta, poți folosi corectorul galben sau somon. Apoi folosește puțin corector într-o nuanță mai deschisă decât nuanța pielii tale, pentru a ilumina zona și finisează cu puțină pudră, pentru rezistență.

  1. Maschează golurile din sprâncene

Sprâncenele dese și bine definite au fost unul din cele mai mari trenduri ale ultimilor ani. Dar, dacă ți-ai pensat prea mult sprâncenele, știi că acestea cresc extrem de lent. Din fericire, există multe produse pe piață care te ajută să le conturezi: creion, fard sau pomadă. Creioanele și fardurile de sprâncene sunt mult mai ușor de folosit și naturale, dar pomezile sunt cele mai rezistente. Indiferent de produsul ales, este necesară o perie de sprâncene, pentru a estompa liniile realizate. În plus, după ce ți-ai conturat sprâncenele, este de preferat să aplici și mascara, special pentru a-ți fixa firele de păr.

  1. Obține buze pline

Dacă dorești buze mai pline, site-ul celebrei Oprah recomandă o rutină extrem de simplă care îți garantează mai mult volum. Începe prin a-ți contura buzele cu un creion bine ascuțit puțin deasupra conturului natural. Ai grijă: cu cât depășești mai mult conturul cu atât va arăta mai fals. Folosește rujul dorit și apoi adaugă un pic de gloss în centrul buzelor. De asemenea, ai grijă să te ferești de nuanțele închise de ruj, fiindcă acestea micșorează.

avantaje.ro


Distribuie
..