Cum să calmezi sistemul nervos cu ajutorul masajului terapeutic

Distribuie

Într-o lume în care stresul îşi pune din ce în ce mai des poziţia, cu siguranţă ai auzit de antidotul pe nume „masaj”. Dat fiind faptul că există mai multe tipuri de masaj, e important să cunoaştem care e specific pentru corpul nostru şi care ni se potriveşte cel mai bine.

Beneficiind de un masaj al întregului corp, stresul şi emoţiile se reduc, muşchii se relaxează şi durerile dispar. Pentru femei, masajul are efect dublu: pe lângă toate proprietăţile relaxante, este o modalitate bună de a scăpa de toxine. După un masaj bun, se recomandă relaxare şi odihnă totală.

Există 2 tipuri de masaj: masajul cu frământare şi mai multă presiune şi masajul axat pe presopunctură.

La prima categorie se referă şi masajul terapeutic. Acesta se execută pe ţesăturile moi ale corpului, folosind uleiuri speciale.Tratamentul prin masaj este o prelucrare complexă ce abordează integral sau parţial toate părţile corpului, urmărind atent zonele reflexe.

Presopunctura mai este cunoscută şi ca shiatsu. Această metodă constă în apăsarea cu vârful degetelor pe aceleaşi puncte folosite şi în acupunctură, adică pe locuri exacte aflate pe meridianele energetice ale corpului omenesc.

Acest tip de masaj poate fi axat pe o singură parte a corpului, spre exemplu masajul tălpilor. Ideea constă în faptul că punctele de presiune de la talpă au legătură cu coloana vertebrală şi pot ajuta la diminuarea durerilor de spate.

Masajul este o terapie spirituală care pune accent pe relaxarea profundă prin concentrarea atenţiei asupra senzaţiilor fizice, în timp ce gândurile, stresul, oboseala sunt uitate.

 

Efectele unui masaj bun sunt:

1. stimularea circulaţiei sangvine;

2. relaxarea şi tonifierea muşchilor;

3. calmarea sistemului nervos;

4. funcţii hormonale reglate;

5. ameliorarea fluxului venos al sângelui.

 

Un masaj efectuat cu grijă crează o senzaţie de bine, însoţită de sentimente de încredere în sine şi bucurie. El poate totodată să elibereze o mare cantitate de energie, care până atunci se pierdea din cauza tensiunii, poate provoca schimbări profunde ale expresiei faciale.


Distribuie