Cum să alegi un deodorant natural, care nu-ţi va afecta pielea

Distribuie

Deodorantul a devenit un tovarăş zilnic pentru orice om. Deodorantele antiperspirante convenţionale au chimicale toxice asociate cu efecte grave de sănătate, cum ar fi bolile canceroase, boala Alzheimer şi multe altele. Este foarte greu să găseşti un deodorant care să nu afecteze sănătatea prin compuşii chimici. E greu, însă este posibil. Optează pentru alternative naturale la deodorantele chimice comerciale. Zumi.md îţi descoperă care sunt acestea.

Aşa cum degetele noastre sunt diferite în lungime, chimia corpului la toată lumea este diversă – ceea ce funcţionează pentru unii nu va lucra pentru alţii. Ai putea avea nevoie de timp pentru a găsi un deodorant natural potrivit pentru tine.

Alternative naturale pentru deodorant:
1. Bicarbonat de sodiu
O modalitate uşoară de a combate mirosul neplacut al corpului, fără a-l supune la o serie de substanţe chimice este sa folositi bicarbonat de sodiu ca deodorant. Se amestecă o optime dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu cu apă (nu-l dizolva) şi sterge zona de sub braţ cu ea.
Un deodorant eficient şi natural uscat poate fi format prin amestecarea de amidon de porumb şi bicarbonat de sodiu cu picături mici de ulei esenţial.  ,

2. Suc de lămâie
Sucul de lămâie este cel mai bun mod natural pentru a scăpa de miros. Acidul citric din suc de lămâie poate distruge mirosul cauzator de bacterii. Ia o jumătate de lămâie, stoarce sucul, toarnă pe un prosop de hârtie şi se freacă uşor zona de sub braţ. Dacă te-ai epilat  recent, atunci nu aplica suc de lămâie, pentru a evita iritaţiile.

3. Uleiuri esenţiale
Poţi folosi mai multe uleiuri esenţiale pentru a crea un miros unic. Uleiurile esenţiale limitează  creşterea bacteriilor care provoacă  miros. FII PRECAUTĂ  la uleiuri care irită pielea, mai ales pielea sensibilă de sub braţ. Ia ulei esenţial de înaltă calitate deoarece unele uleiuri sunt prelucrate slab sau conţin aditivi care pot irita pielea.  Poţi face acest deodorant acasă, ia doar un pulverizator şi umple cu câteva picături de ulei esenţial şi alcool.

Cum prepari  un  deodorant cu uleiuri esenţiale:
15 picături ulei esenţial de lavandă pur;
1/3 ceaşcă de bicarbonat de sodiu;
1/4 ceaşcă amidon de porumb;
3/4 linguriţa flori de lavandă pulverizate;
Combină uleiul esenţial de lavandă, flori de lavandă pulverizate şi celelalte ingrediente. Apoi, lasă-l într-un recipient de sticlă, departe de orice lumină pentru 1 sau 2 zile.

Medicii dermatologi recomandă să stai departe de antiperspirante, deoarece acestea lucrează practic pentru a opri organismul de la transpiraţie, care ar putea fi nesănătos. Pielea ta este primul organ de detoxifiere şi ar trebui să i se permită să elimine toxinele în mod natural – o metodă de a face acest lucru este prin transpiraţie.


Distribuie