Cum să alegi FONDUL DE TEN potrivit pielii tale

Distribuie

Fondul de ten a devenit un produs costmetic indispensabil pentru fiecare femeie. Asta pentru că acesta acoperă orice imperfecţiune a pielii şi uniformizează tenul. Însă dacă nu este ales corect, fondul poarte cauza probleme majore pielii.

Creat pentru prima dată de către firma Max Factor îm 1936, fondul de ten a devenit un must have în materie de produse cosmetice. Există patru formule de fond de ten: pe bază de ulei, pe bază de apă, fără ulei şi fără apă sau anhidru. Descoperă care ţi se portiveşte ţie: 

1. Fondul de ten pe bază de ulei crează o senzaţie de ten umed, potrivit pentru persoanele cu pielea uscată. Acesta nu-şi schimbă culoarea când este amestecat cu sebumul deoarece culoarea este formată complet în fază lichidă a produsului. Acest fond de ten este uşor de aplicat deoarece pigmentul poate fi întins pe faţă până la 5 minute până la fixare. 

2. Fondul de ten pe bază de apă este potrivit pentru pielea uşor uscată şi normală. Pigmentul este deja dezvoltat în ulei, iar asta înseamnă că fondul de ten nu-şi schimbă culoarea. Timpul de aplicare este scurt din cauza cantitătii mici de ulei conţinute.

3. Fondul de ten fără ulei este potrivit persoanelor cu pielea grasă deoarece lasă o senzaţie de piele uscată. În locul uleiurilor este folosit siliconul, care este necomedogenic, non-acnegenic şi hipoalergenic. 

4. Fondul de ten fără apă conţine o componenţă uleioasă (uleiuri minerale, vegetale, alcool lanolinic şi esteri sintetici) care poate fi amestecată cu ceară pentru a forma o cremă. În aceste tipuri de fond de ten poate fi inclusă o cantitate mare de pigment. Acest fond de ten este potrivit persoanelor cu cicatrici sau pete deoarece are o mare putere de acoperire.


Distribuie
..