Cum previi creşterea părului sub piele

Distribuie

Firele scurte de păr. Cu siguranţă îţi fac şi ţie bătaie de cap. Acestea apar de cele mai multe ori la persoanele cu pielea sensibilă şi pot cauza probleme reale de sănătate.

De multe ori, aceste fire răzlete sunt cauza furunculilor sau infecţiilor tegumentare care ulterior devin tratabile doar cu antibiotice. Astfel de tratamente duse pe termen lung, pot afecta ficatul şi totodată funcţionarea bună a întregului organism.

Însă, pentru a evita astfel de probleme, există o serie de soluţii ca să scapi de aceşti foliculi.

Exfoliază neapărat pielea înainte  de epilare. Astfel, odată cu îndepărtarea celulelor de piele moarte, vei putea ajunge mai uşor la aceste fire de păr şi vei reuşi să le îndepărtezi mai uşor. Pentru o exfoliere usoară, poţi folosi un scrub făcut din ingrediente naturale precum sare şi ovăz, zahăr şi aloe vera, zahăr brun şi vanilie.

Un alt factor foarte important, este hidratarea pielii. Însă, pentru a o înmuia este indicat să foloseşti ulei de măsline, atât înainte de epilare cât şi după.

În cazul în care infecţiile despre care am menţionat mai sus apar în orice caz, este bine să aplici cât se poate de repede o loţiune prescrisă de medic, pentru a nu ajunge la tratament cu antibiotice. Foarte important este să nu foloseşti produse cu alcool, pentru a nu provoca iritaţii.


Distribuie
..