Cum poți folosi uleiul de avocado pentru a-ți îngriji pielea

Distribuie

Există multe uleiuri extraordinare pentru îngrijirea pielii: uleiul de lavandă, uleiul de arbore de ceai, uleiul de măsline, uleiul de argan etc. Unul dintre uleiurile mai puțin cunoscute este uleiul de avocado.

Știai că fructului de avocado i se mai spune și para aligatorului?

Beneficiile uleiului de avocado

Uleiul de avocado conține vitamina E, vitamina A și vitamina D – vitamine esențiale pentru cei care au pielea uscată sau îmbătrânită.

Conținutul bogat de steroli previne și reduce apariția petelor solare. În plus, uleiul de avocado crește producția de estrogen și previne îmbătrânirea pielii.

Bolile ca eczemele, psoriazisul sau keratoza pot fi ameloriate cu ajutorul uleiului de avocado.

Cum folosești uleiul de avocado

Înainte să folosești acest ulei minune trebuie să faci un test de alergie. Pipetează 2-3 picături de ulei de avocado pe antebraț și masează zona. Lasă 24 de ore și dacă pielea s-a înroșit sau s-a umflat, consultă un medic.

Cremă hidratantă

Cremă de după duș

Amestecă 1 parte de ulei de avocado cu 1 parte ulei de migdale și cu o parte ulei de jojoba. Pentru un miros plăcut pune 2-3 picături de ulei esențail de portocale. Poți folosi acest ulei imediat după baie aplicat direct pe pielea umedă.

Mască de păr

Persoanele cu scalp uscat și/ sau păr uscat pot încălzi 2 linguri de ulei de avocado alături de 2 linguri de ulei de ricin. Se masează scalpul și părul până la vârfuri. Părul se acoperă și se lasă peste noapte cu masca. A doua zi părul se spală normal, cu șampon. Această mască ajută și la eliminarea mătreții.

unica.ro.


Distribuie
..