Cum poți preveni îmbătrânirea cu lucruri la îndemână

Distribuie

A-ți menține tenul tânăr presupune o serie de rigori respectate. Nu trebuie să vă bazați pe bagajul genetic chiar dacă părinții voștri arată ca și cum ar fi frații mai mari sau în caz contrar, nici să faceți uz exagerat de intervenții chirurgicale.

Sunt câteva secrete ce vă vor ajuta să conservați cât mai bine tinerețea dacă le veți accepta în rutina voastră cotidiană.

Pe lângă binecunoscutul sfat să vă demachiați dimineața și seara în funcție de tipul de ten, aș completa cu aplicarea, la aceeași frecvență (dimineața și seara), a unei creme adecvate pentru zona ochilor. Aceasta este o completare a procesului de hidratare ce se administrează ulterior demacherii.

Cremele de ochi sunt și ele împărțite pe categorii de vârstă. Pentru persoanele tinere se recomandă formule de prevenire și, respectiv, pentru persoanele care au deja cearcăne și riduri este indicat să-și aplice creme pentru tratarea acestora. Iar pentru persoanele în vârstă există formule cu concentrație mare de retilol.

Consumul neadecvat de lichide: o consecință vizibilă a deshidratării apare atât la nivelul pielii, cât și al părului, ca să nu mai amintim de suferința organelor interne care acționează mai lent din aceeași cauză.

Senzația de sete anunță o reacție tarzie a ceea ce se întâmplă, de fapt, în corpul nostru. Așadar, preveniți această senzație prin consumul regulat de lichide. În funcție de efortul depus, dar și de condițiile meteo, consumul modic trebuie să fie de minim 2 litri zilnic. Această cantitate trebuie împărțită în funcție de intervalul de ore în care sunteți activă (trează), însă nu strică absolut deloc să consumați apă și în timpul nopții. Rezumându-ne la un calcul simplu (și generalizat), dacă dormiți 8 ore/noape (ideal), vă rămân 16 ore, adică 250 ml de apa consumate la 2 ore și astfel puteți menține un nivel constant de hidratare.

Nu dormiți cu fața pe pernă!

În cazul în care o faceți, nu se va produce oxigenarea completă a tenului. În egală măsură, trebuie acordată o atenție sporită și calității materialului de față de pernă: daca aceasta este din material sintetic, poate provoca imperfecțiuni ale tenului (coșuri, comedoane, etc.). Ideal este să investiți într-un material de calitate: ex. bumbac 100%.

În cazul în care totuși dormiți cu fața pe pernă, încercați să alternați părtile feței ca să nu rămâneți cu urme pe față și în plus, nici genele nu vor avea de suferit. Acestea se mulează în funcție de cât de moale este perna și cresc în jos.

Machiajul excesiv înăsprește și îmbătrânește!

Renuntați la makeup intens, mai ales nuanțe de bleu metalizat. Texturile uleioase de machiaj pot sufoca porii și va deriva în coșuri sau puncte negre. Excesul de machiaj poate afecta eliminarea naturală de sebum ce are drept consecință apariția ridurilor, mai ales dacă aceste produse conțin alcool (provoacă uscarea tenului).

Folosești protecție solară doar în vacanță?

Nimic mai greșit! Aceasta trebuie aplicată zilnic pe față chiar dacă stai în masină, mergi la shopping sau la birou. Chiar și în zilele înnorate și ploioase trebuie aplicată pentru că stratul de ozon se rarefiază de la o zi la alta, iar radiațiile sunt constante. Semnele de îmbătrânire sub forma de pete sau riduri apar și de la razele UV.

Cremele cu factor de protecție 30 până la 50 sunt recomandate de către doctorii dermatologi pentru a menține sănătatea tenului. Acest produs este cel mai eficient pentru prevenirea îmbătrânirii.

oanacuzino.ro


Distribuie
..