Cum păstrezi OJA pe unghii mai mult timp

Distribuie

Probabil că-ţi vor fi de folos câteva trucuri şi sfaturi care să te ajute să păstrezi oja pe unghii mai mult timp, intactă şi strălucitoare.

Nu pune mana în apă înainte de manichiură. Mai există încă acest obicei cu unghiile înmuiate în apă. Asta face ca unghia să-şi modifice stuctura şi să rămână umedă când aplici oja. Dacă ai această tehnică, amână aplicarea ojei circa două ore.

Nu folosi creme pentru mâini sau alte soluţii grase înainte de a colora unghiile cu ojă.

Aplică două straturi de ojă, dar ai răbdarea ca primul strat să se usuce complet înainte de a-l aplica pe al doilea. Dacă foloseşti un lac întăritor sau unul protector, renunţă la al doilea strat de ojă.

Nu agita sticluţa înainte de aplicare. îţi sabotezi manichiura. Prin agitare energică se formează micro-bulele de aer care fac ca lacul de unghii să fie mai puţin rezistent şi să nu adere prea bine. De aceea, înainte de aplicare, roteşte sticluţa între palme pentru a omogeniza lacul de unghii. 10-15 rotaţii sunt suficiente.

Aplică şi pe vârfuri. Când aplici oja, ai grijă ca şi vârfurile unghiilor să fie acoperite. Coboară pensula mult către vârful unghiei pentru că astfel „sigilezi” vârful şi manichiura să dureaze mai mult.

Fără apă fierbinte! Evită în primele ore după aplicarea ojei să te speli pe mâini cu apă fierbinte. Structura lacului de unghii va ceda mult mai uşor, iar apa va patrunde sub stratul de ojă, cauzând exfolierea.

femeia.ro


Distribuie
..