Cum îți îngrijești pielea după ce ai stat la soare

Distribuie

Știi deja să-ți protejezi pielea și părul când stai la soare, ai cu tine crema cu factor de protecție, pălăria și ochelarii de soare.

Dar, după ce ai stat la soare, știai că trebuie să continui îngrijirea pielii?

Am câteva trucuri pentru ca pielea ta să rămână hidratată, protejată și pentru ca bronzul să nu se piardă atât de repede.

Ai grijă ce apă folosești la duș

Dușul de după plajă este extrem de important. Clorul, sarea și nisipul trebuie îndepărtate. Dacă te gândeai că apa caldă nu are de ce să-ți dăuneze, află că pielea ta suferă deja din cauza inflamației cauzate de soare (indiferent dacă te-ai ars sau nu). Folosește apă călâie pentru ca pielea ta să se calmeze.

Ai grijă la gelul de duș

Oricât de mult iubești un anumit săpun sau gel de duș, ignoră-l pe perioada verii și folosește un gel de duș cremă sau un gel de duș pe bază de ulei. În plus, evită gelurile de duș ce conțin pe etichetă cuvinte ca peeling sau scrub. Pielea ta este suficient de afectată și încearcă să se refacă. Nu ai nevoie să-i agravezi starea.

Nu uita de loțiunea after sun

Ok, știu ce crezi! De ce să nu folosești o loțiune obișnuită? Pentru că loțiunile after sun au ingrediente care calmează pielea, o hidratează și o regenerează. Dacă tot nu vrei să folosești o astfel de loțiune, alege uleiul de cocos, care este foarte bun pentru piele.

Tratează-ți arsurile solare

Dacă, din nefericire te-ai ales cu arsuri solare ar trebui să ai grijă de ele. Folosește aloe vera sau iaurt pentru a ajuta la regenerarea pielii.

 

Lasă pielea să respire

Fă-ți un plan și respectă-l. Gata cu loțiunile parfumate, cu parfumul, cu fondul de ten. Bea multă apă și lasă pielea să respire aerul marin.

unica.ro.

 


Distribuie
..