Cum faci acasă PARFUM din ceară de albine și uleiuri esențiale

Distribuie

Un parfum subtil şi delicat e însăşi esenţa feminităţii. Şi ce mod mai frumos să-ţi exprimi individualitatea decât să creezi un parfum unic, care să poarte amprenta personalităţii tale! Cu puţină inspiraţie şi un strop de creativitate, poţi învăţa să-ţi faci acasă propriul parfum, din ingrediente naturale. E foarte uşor şi, odată ce începi, nu o să mai vrei să te opreşti.

Pune-ţi în valoare farmecul personal, alegând să porţi doar parfumuri concepute de tine, pe care să le prepari singură cu o îndemânare de alchimist. Aşa vei putea renunţa la parfumurile sintetice, care de multe ori sunt dăunătoare, informează fabuloase.ro.

Motive să-ţi faci singură parfumul:

– Cele sintetice conţin chimicale, unele cancerigene, care pot provoca tot felul de probleme de sănătate, inclusiv dezechilibre hormonale şi tulburări tiroidiene.

– Parfumurile sintetice agravează simptomele alergice, putând cauza dureri de cap şi dificultăţi respiratorii.

– În compoziţia parfumurilor de casă intră doar ingrediente naturale. Reţeta pe care ţi-o propunem noi se bazează pe ceară de albine, cu efecte benefice demonstrate pentru sănătatea ta, şi uleiuri esenţiale, care au proprietăţi calmante şi vindecătoare.

– Un astfel de parfum handmade e un cadou ideal nu doar pentru tine, ci şi pentru cei dragi. Le poţi face prietenilor parfumuri personalizate, în care să foloseşti uleiurile lor preferate.

Secretul stă în uleiurile esenţiale

E atât de simplu să-ţi faci propriul tău parfum încât o să te întrebi cum de n-ai încercat mai devreme. Trucul este să combini cât mai creativ uleiurile esenţiale pe care vrei să le foloseşti. Pentru asta va trebui să îţi testezi simţul olfactiv şi să faci încercări repetate, până vei descoperi formula care ţi se potriveşte cel mai bine.

 


Distribuie