Cum aplicăm corect crema autobronzantă

Distribuie

Dacă nu ai voie să stai la soare sau ajungi la plajă abia către mijlocul verii și vrei să fii bronzată, ai o soluție simplă – crema autobronzată. Ține cont însă de câțiva pași importanți atunci când aplici autobronzantul!

Primul pas, de altfel foarte important, este să te gândești dacă îți dorești o schimbare extrem de vizibilă a nuanței pielii. Există atât produse cu bronzare progresivă, pe care e nevoie să le aplici la anumite intervale de timp, cât și unele care îți asigură un bronz strălucitor foarte repede.  Deși pe multe produse scrie că pot fi folosite și pentru față, și pentru corp, îți recomandăm să alegi formule diferite pentru cele două zone, deoarece tenul are nevoie de o îngrijire mai delicată. Culoarea este și ea importantă. În cazul în care ai pielea deschisă, alege o nuanță light spre medium, iar dacă ai pielea mai închisă la culoare, mergi pe variantele dark sau medium to dark.  În privința aplicării, e nevoie să te înarmezi cu răbdare și să nu omiți niciunul dintre pașii următori.

Epilarea

Când te hotărăști să folosești autobronzant, pielea trebuie să fie perfect epilată, deoarece, dacă te epilezi la câteva zile după ce ai aplicat produsul, vei observa urme pe care cu siguranță nu le dorești.

Exfolierea

Înainte de aplicarea produsului de bronzare, este important să-ți exfoliezi pielea, acordând o atenție mai mare în zona coatelor și a genunchilor, acolo unde există tendința ca autobronzantul să „prindă“ în nuanțe mai închise. Folosește produse de gomaj special destinate pentru tipul tău de piele!

Folosește mănuși!

Dacă nu ai în casă mănuși din latex, gândește-te că timpul pierdut până la un supermarket sau un magazin de cosmetice este mult mai mic decât cel în care te vei uita la urmele lăsate de autobronzant pe palmele tale! Multe autobronzante au mănuși speciale de aplicare în pachet, așa că verifică acest lucru de cum cumperi produsul.

Aplicarea

Citește instrucțiunile de folosire, deoarece acestea sunt diferite în funcție de formula produsului ales (gel, spray, lapte, ulei). De exemplu, la spray fii atentă să respecți distanța de la care se aplică. La toate produsele ia în calcul să nu depășești timpul. Ca reguli generale, e bine să începi în această ordine:  glezne/picioare, trunchi și brațe. La sfârșit aplică și pe față produsul creat special pentru această zonă. Pune o cantitate mică de produs în palmă și începe aplicarea prin mișcări circulare. În zona coatelor, a genunchilor și la subraț nu insista foarte mult, deoarece acolo nuanța prinde mai repede. Atenție să aplici aceeași cantitate și cât mai uniform. Respectă timpul de uscare scris în instrucțiunile produsului, pentru a nu-ți umple hainele de pete!

Trucuri

Nu uita să aplici autobronzantul în spatele gâ­tului și după urechi! Dacă îți dorești onuanță mai închisă, folosește din nou autobronzant, dar nu mai devreme de opt ore de la prima apli­care! De asemenea, nu face duș mai devreme tot de opt ore de la aplicarea produsului de bronzare! Nu-ți exfolia pielea în următoarele zile! Pentru a aplica produsul pe spate, cel mai bine este să „suni o prietenă“ sau să mergi la un salon. Te poți descurca și singură dacă folosești un aplicator, dar există riscul destul de mare să nu reușești o culoare uniformă. Nu uita că aplicarea autobronzantului nu trebuie făcută pe fugă, dimineața, înainte cu 10 minute să ieși din casă. Ia-ți timp suficient, dacă vrei o culoare uniformă. De preferat este să faci procedura în timpul zilei, când ai lumină naturală!

unica.ro.


Distribuie
..