Crema de GĂLBENELE nu trebuie să lipsească din trusa ta

Distribuie

Frunzele şi florile de gălbenele sunt materia primă pentru principiile active din crema de gălbenele. Există date care arată că frunzele şi florile de gălbenele au fost folosite în scopuri medicale din timpul secolului XII, aşa se arată într-un studiu al Universitaţii din Maryland.

Grabeste vindecarea ranilor. Crema de galbenele este cel mai des folosita pentru a grabi vindecarea ranilor, a taieturilor, arsurilor de gradul intai, zgarieturilor, dar si pentru tratarea ulcerelor varicoase si a vanatailor. Exista cercetari care demonstreaza ca utilizarea cremei de galbenele grabeste procesul de vindecare al diferitelor tipuri de rani si ca mecanismele de actiune includ cresterea fluxului sangvin la locul plagii, incurajarea sintezei de colagen si stimularea dezvoltarii epidermului de neo-formatie (a pielii noii), dar si a tesutului conjunctiv.

Un studiu publicat in revista “Jurnalul de fiziologie si farmacologie clinică medicala” a urmarit efectele galbenelelor tropicale asupra ranilor. Dupa opt zile, ranile tratate cu crema de galbenele s-au vindecat in proportie de 90 la suta, in timp ce in cazul grupului martor, care nu a fost tratat cu crema de galbene, ranile s-au vindecat numai în proportie de 51,1 la suta. Epidermul nou a crescut in 13 pana la 14 zile pentru grupul tratat cu crema de galbenele, iar la grupul martor acest proces a durat in medie 17,7 zile.

Efectele impotriva dermatitelor. Recenziile recente ale studiilor pentru tratamentele homeopatice pentru diferite efecte secundare ale tratamentelor impotriva cancerelor, au descoperit ca crema de galbenele a avut efecte benefice in combaterea simptomelor dermatitelor. Testele au fost efectuate pe paciente care prezentau dermatite aparute in urma tratamentului radioterapic impotriva cancerului de san. Rezultatele au fost comparate cu cele obtinute in urma utilizarii trolaminei, un medicament nesteroid folosit în mod frecvent pentru a combate aparitia acestui tip de dermatita. Desi studiul a luat in considerare numai dermatita cauzata de un factor specific, beneficiile tratamentului cu crema de galbenele pot fi transpuse si in cazul altor tipuri de dermatite. Rezultate bune au fost obtinute si in cazul eczemelor, dermatitei seboreice si a dermatitei de contact (care apare in urma contactului direct dintre pielea sanatoasa si un iritant extern).

sanatateata.ro


Distribuie
..