Cinci stiluri diferite de a-ţi machia ochii cu TUŞ. FOTO

Distribuie

Să te dai cu tuş nu este chiar atât de uşor, mai ales dacă-ţi lipseşte îndemânarea. Ori se întinde, ori dunga iese prea subţire sau prea groasă, iar ca să fii mulţumită de rezultat, uneori trebuie să te ştergi şi să refaci. Şi după toate eforturile depuse, parcă tot nu-ţi iese cum vezi în reviste sau la un make-up realizat de un specialist. Dacă tii cont de câteva reguli simple, o să reuşeşti să obţii un look perfect, în doi timpi şi trei mişcări.

Iată cum să te dai cu tuş în 5 stiluri diferite şi ce trucuri să foloseşti ca să îţi iasă aşa cum trebuie!

1. Cum să te dai cu tuş în stil Cat Eye

Ţine ochiul închis şi începe aplicarea tuşului din mijlocul pleoapei spre colţul exterior, iar dacă doreşti, poţi duce linia şi înspre interiorul ochiului. O linie care porneşte mai subţire din interior şi se îngroaţă spre exterior măreşte vizual forma ochiului, iar o linie de acceaşi grosime micşorează. Dacă îţi este greu să faci această linie, fă mai multe puncte pe care apoi să le uneşti, scrie divahair.ro. După ce ai aplicat eyeliner-ul, trasează o linie de la capătul pleoapei inferioare în sus, pe diagonală. Ai grijă să nu o faci prea lungă, pentru că oferă un aspect mult prea teatral. Nu rămâne decât să uneşti capătul liniei în diagonala cu linia trasă anterior, apoi umple golul creat cu tuş.

2. Cum să te dai cu tuş în stil dramatic

Dacă eşti mai îndrăzneaţă şi vrei să obţii un make-up care să nu treacă neobservat, atunci poţi încerca să te dai cu tuş în stil dramatic. Bineînţeles, este un machiaj potrivit pentru seară, pentru un party sau pentru evenimente, nicidecum pentru un look de toată ziua sau pentru birou. Cum obţii o privire dramatică? Trasează linia de tuş începând din interiorul ochiului şi îndepărtându-te încet de linia genelor, urmând forma pliului. Umple spaţiul creat cu tuş. Vei obţine o linie groasă, foarte uşor curbată la capăt. Reţine că acest mod de a trasa tuşul nu se potriveşte ochilor mici, întrucât îi va micşora mult mai mult.

3. Cum să te dai cu tuş în stil coadă de rândunică

Machiajul în stil coadă de rândunică era foarte popular printre divele anilor 60′ şi încă este preferatul vedetelor precum Madonna, Dita von Teese, Eva Mendez. Dacă vrei să obţii şi tu acea privire interesantă şi chiar seducătoare, trebuie să ştii că necesită îndemânare, pentru că liniile sunt foarte fine şi curbate. Aşa că dacă foloseşti un tuş lichid, îţi recomand un tuş cu pensula tip cariocă, pentru că îţi va uşura munca şi vei trasa dungile cu mai multă precizie. Schiţează întâi forma, cu un creion dermatograf, ca mai apoi să o urmezi cu tuşul. Începe să trasezi linia de la mijlocul pleoapei spre colţul exterior, din aproape în aproape. Când ajungi la colţul exterior, curbează linia foarte mult, ca şi cum ai vrea să o uneşti cu terminaţia sprâncenei. Apoi completează golul cu tuş.

4. Cum să te dai cu tuş în stil retro

Trasează o linie cât mai subţire, începând din coltul interior al ochiului către exterior. Ca să fii sigură că linia iese bine, ţine pleoapa întinsă, trăgând uşor de colţul exterior, în timp ce foloseşti tuşul. Pentru un look retro, linia trebuie să fie subţire şi uşor ascendentă la capăt.

5. Cum să te dai cu tuş în stil fantezist

Fantezia este dată de culori. Ori foloseşti un eyeliner colorat, ori farduri colorate. Trasează o linie începând din mijlocul pleoapei, care să se îngroaşe încet spre exterior, iar terminaţia să fie uşor ascendentă. Foloseşte eyeliner-ul şi pe pleoapa inferioară. Trasează o linie subţire spre colţul pleoapei inferioare, iar terminaţia să fie paralelă cu cea a pleoapei superioare, fără să uneşti colţurile.


Distribuie