Cimbrul omoară bacteria care provoacă acneea în 5 minute

Distribuie

În opinia oamenilor de ştiinţă, cimbrul constituie un tratament mult mai eficient împotriva acneei decât cremele care se găsesc în acest moment în comerţ. Echipa de cercetători a studiat efectul cimbrului, al gălbenelelor şi al smirnei asupra bacteriei care provoacă acneea infectând porii.

Chiar dacă gălbenelele şi smirna sunt benefice împotriva bacteriei ce provoacă acneea, cimbrul este cel mai eficient. Acest studiu este primul care demonstrează efectul cimbrului asupra bacteriei care cauzează infecţia ce conduce la acnee.

Utilizarea actualelor creme împotriva acneei lasă o senzaţie de arsură şi usturime la nivelul pielii. Preparatele pe bază de plante sunt mai puţin dure pentru piele datorită proprietăţilor anti-inflamatorii. Rezultatele cercetărilor sugerează că tratamentele naturale pot fi la fel, dacă nu chiar mai bune decât tratamentele chimice.

Pentru a obţine tinctura de cimbru umpleţi o sticlă de jumătate de litru cu flori de cimbru de câmp, turnaţi rachiu de secară sau fructe de 38%-40% alcool până se umple sticla, şi după 14 zile de stat în soare se utilizează pentru ştergerea frecventă a tenului.

Se foloseşte doar dimineaţa şi seara, cu un disc demachiant, deoarece puteţi să vă ardeţi pielea.

Uleiul de cimbru se prepară după aceeaşi reţetă cu tinctura, doar că în loc de rachiu se pune ulei de măsline. Se lasă 14 zile la soare sau în apropierea unei surse de căldură constante.

Pentru dezinfectarea tenului se pot face spălături locale sau se pot pune comprese cu decoct din cimbru de câmp. Ca să preparaţi decoctul folosiţi două linguriţe cu plantă la o cană cu apă clocotită.


Distribuie