Cele mai simple soluţii ca să scapi de PUNCTELE NEGRE

Distribuie

De punctele negre nu scapi uşor. Mai mult decât atât, chiar dacă au fost îndepărtate, e posibil să se formeze din nou. Iată cele mai bune soluţii.

Nu scoate punctele negre prin metode agresive. Ingredientele cu putere exfolianta sau cele cu rol de curaţare te pot ajuta sa scapi de aceasta problema şi sa menţii tenul curat.

Exfolierea îndepărtează punctele negre

Ia-ţi un exfoliant potrivit tipului de ten şi foloseşte-l de două ori pe săptămână, pentru curăţare în profunzime, îndepărtarea celulelor moarte, desfundarea porilor şi regenerare celulară. Poţi apela şi la combinaţiile din ingrediente naturale, iar cele mai indicate pentru îndepărtarea punctelor negre sunt: lapte bătut şi nucşoară, bicarbonat de sodiu şi apă sau zahăr brun pisat amestecat cu suc de lămâie. Ingredientele se amestecă în proporţii potrivite pentru a forma o pastă subţire. După demachierea tenului, aplică mixtura preparată cu mişcări delicate şi circulare, masează câteva minute, în special pe zonele cu probleme, apoi clăteşte.

Îngrijirea potrivită dacă ai puncte negre

Evită curăţarea tenului cu săpunuri care au uleiuri în compoziţie şi nu folosi creme grase. Demachiazăă-te cu un gel delicat şi clateşte faţa cu apă aproape rece. Măştile purifiante şi benzile speciale pentru îndepărtarea punctelor negre ar trebui să se regăsească în rutina ta de îngrijire.

Măşti uşoare care elimină punctele negre

Argila e una dintre cele mai recomandate metode pentru curăţarea tenului şi îndepărtarea punctelor negre. Combină o linguriţă de argilă verde cu una de oţet de mere şi amestecă bine. Aplică pe zonele cu puncte negre şi lasă 15 minute să acţioneze. Îndepărtează masca cu un prosop umed, apoi clateşte cu apa calduţa. O alta varianta uşoara este tamponarea zonelor folosind miere. E bine sa fi e puţin mai groasa. Aplic-o direct cu degetele pe zonele afectate de puncte negre, prin tamponări rapide. Las-o apoi câteva minute să acţioneze şi îndeparteaz-o cu apă călduţă. Albuşul combinat cu puţină miere este o metodă de prevenire a apariţiei punctelor negre simplă şi la îndemână.

sursa: unica.ro.


Distribuie
..