Ce tip de ÎNGRIJIRE ţi se potriveşte, în funcţie de CULOAREA părului

Distribuie

Pentru a avea o coafură impecabil este foarte important să acorzi atenţie maximă procedurilor de îngrijire, portivite tipului tău de păr. Pe piaţă găseşti, cu uşurinţă, produsele de îngrijire pentru părul gras, deteriorat, subţire etc. Ce nu ai ştiut este că fiecare culoare a podoabei capilare necesită o tratare individuală.

Părul blond

Deţinătoarele părului blond ar trebui să dea mare importanţă îngrijirii, mai ales pe timp de vară întrucât soarele puternic le degradează părul. Astfel, pe toată perioada sezonului cald trebuie să folosească un produs de păr cu factor de protecţie, care le va proteja firul de păr de razele UV.  Este recomandat cel puţin o dată pe săptămână să foloseşti o mască de păr pe care las-o să acţioneze minimum 20 de minute, informează feminis.ro. De asemenea, poţi folosi ulei de cocos pe care îl încălzeşti în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, apoi îl aplici pe lungimile părului şi îl laşi să acţioneze în măsura în care timpul îţi permite, apoi speli.

Părul roşcat

Pentru femeile cu părul roşcat se recomandă folosirea unui şampon pentru pâr vopsit, în care poţi adăuga câteva picături de ulei de măsline. Vara este inevitabil să foloseşti produsele cu protecţie solară. Un pont bun pentru roşcate este să folosească ulei de argan după fiecare spălare, aplicând o cantitate mică, încălzită în prealabil între palme, pe vârfurile părului.  Încearcă, pe cât posibil, să renunţi la uscătorul de păr şi la aparatele de coafat cu aer cald, care agresează firul de păr.

Părul brunet şi şaten

Brunetelor şi şatenelor li se recomandă să folosească un balsam de păr care nu necesită clătire, însă oferă hidratarea de care ai nevoie. Uleiul de măsline aplicat o dată pe săptămână, înainte de a spăla părul, este sfânt pentru brunete. Acesta hidratează intens firul de păr, oferindu-i un aspect sănătos şi o strălucire de invidiat.


Distribuie
..