Ce sunt punctele albe de sub piele şi cum scăpăm RAPID de ele

Distribuie

Ca şi cele negre, punctele albe sunt o problemă a tenului şi apar atât la adolescenţi, cât şi la adulţi. Specialiştii spun că punctele albe sunt de fapt o formă de acnee ce apare atunci când celulele moarte, sebumul şi bacterii rămân prinse în porii închişi.

Cum poţi scăpa de punctele albe

Spală-te pe faţă de două ori pe zi

Punctele albe apar atunci când excesul de sebum, celule moarte şi bacterii rămân prinse în pori. Din acest motiv trebuie să te speli pe faţă de două ori pe zi, folosind produse de curăţare delicată, ce nu conţin ulei. Atenţie – nu te spăla mai mult de două ori pe zi, pentru că îţi poţi irita şi usca tenul, sugerează unica.ro.

Foloseşte aspirină

Da o fugă până la farmacie şi cumpără câteva pastile de aspirină netamponată, pe care s-o pisezi şi s-o amesteci cu puţină apă, până se face o pastă mai groasă. Aplică produsul rezultat direct pe punctele albe, ca să cureţi zona cât mai bine.

Scoate-le cu ajutorul unui specialist

Nu încerca să îţi scoţi singură punctele albe pentru că porii se pot infecta sau îţi pot apărea coşuri. Ca să poţi scoate punctele albe trebuie să mergi la un medic dermatolog, ce va îndepărta punctele albe cu un instrument sterilizat.

Spală-ţi părul mai des

Părul uleios contribuie la formarea punctelor albe şi apariţia coşurilor, aşa că trebuie să ai părul mereu curat ca să previi excesul de sebum care să îţi atingă faţa. În mod normal, dacă îl speli o dată la două sau trei zile – dacă nu ai părul foarte gras – ar trebui să fie în regulă.

Foloseşte produse cosmetice fără ulei

Atunci când îţi cumperi produse cosmetice, caută să le achiziţionezi pe cele care nu au ulei în componenţă – sebumul este de ajuns, nu ai nevoie şi de alte uleiuri care să-ţi astupe porii. De asemenea, este foarte important să te demachiezi în fiecare seară!

Schimbă aşternuturile o dată la câteva zile

Ca să previi problemele pielii, trebuie să-ţi schimbi aşternuturile mai des de o dată pe săptămână, astfel bacteriile nu se vor mai înmulţi atât de mult pe aşternuturi şi deci nu vor mai ajunge la fel de uşor pe pielea ta.

Bea mai multă apă

Trebuie să bei multă apă ca să îţi menţii pielea hidratată – astfel să nu aibă nevoie să producă mai mult sebum – şi să elimini cât mai multe toxine din corp.


Distribuie
..