Ce spune SEMNUL din NAŞTERE despre viaţa ta

Distribuie

Urâte, dispreţuite, ba chiar temute în veacurile întunecate ale Evului Mediu, semnele din naştere au ţesut superstiţii şi mituri fabuloase. Credinţe vechi spun că ele vorbesc despre dorinţele neîmplinite ale mamei, dar şi despre viitorul copilului.

Spaniolii şi arabii credeau ca semnele din nastere sunt norocoase si, daca le atingi, îţi vor împlini o dorinţa. Pe de alta parte, în Franţa medievală, oamenii credeau ca sunt semnele diavolului si copilul atins de demoni trebuie exorcizat.

În America, vânatoarea de vrajitoare a sacrifi – cat pe rug femei fara nicio vina, doar pentru ca aveau aluniţe mari pe faţa si se credea ca unelteau la porunca necuratului. Arabii legau apariţia petelor la bebelusi de fazele Lunii sau de eclipse. Daca mama însarcinata atingea o anumita parte a corpului în timp ce se uita la eclipsa, copilul ei avea sa fi e însemnat pe viaţa.

În Orient si în India, unde credinţa în calatoria sufletului de la o viaţa la alta este o adevarata religie, semnele din nastere au fost legate de experienţele din vieţile anterioare. Petele diforme si puternic colorate erau asociate cu pacate din trecut, pe care sufletul trebuie sa le ispaseasca în aceasta viaţa.

Superstiţiile spun ca semnele ar putea fi cicatrici ale trupului din viaţa anterioara, dar si semnele unor suferinţe sufletesti mari. În schimb, aluniţele frumoase, care dau un farmec aparte trasaturilor feţei, sunt semne de viaţa lunga, prosperitate si casnicie fericita. Nu degeaba, în cultura indiana, femeile îsi împodobesc fruntea cu aluniţe false din praf de aur sau henna.

În Moldova, avertismentul era explicit: sa nu furi si sa nu duci mâna la faţa, altfel copilul va purta pe chip însemnul lucrului furat. De asemenea, femeia însarcinata trebuie sa-si fereasca privirea, daca-i apar în faţa oameni cocosaţi, diformi, fara vreo mâna sau vreun picior. Daca mama se uita lung la defectul acelei persoane, bebelusul capata un semn urât pe corp, chiar în locul cu pricina. Nici sa manânce un mar început de altul nu avea voie, ca aparea un semn ca o muscatura pe faţa copilului.

Indiferent de semnificaţia atribuita în popor, specialistii susţin ca petele din nastere nu au nicio legatura cu destinul copilului sau cu dorinţele mamei. În cazuri foarte rare, ele pot fi semnul unei tumori, dar cele mai multe sunt doar zone intens pigmentate sau vase de sânge grupate, care nu s-au dezvoltat normal.


Distribuie
..