Ce spun specialiştii: Cât de important este MASAJUL pentru organism

Distribuie

Oboseala pe care o simţim zi de zi, situaţiile cu care ne confruntăm şi mai ales stresul care îşi face simţit prezenţa tot mai des, au efecte şi asupra organismului nostru, de aceea este foarte important să avem grijă de noi şi de corpul nostru.

Specialistul Viorica Vataman ne învaţă cum trebuie să observăm dacă corpul nostru se află în tensiune şi de ce este important ca la o perioadă de două-trei luni să mergem la câteva proceduri de masaj.

„Simptomele” că avem un corp obosit şi că avem nevoie de puţină relaxare sunt următoarele:

– o poziţie incorectă a gâtului;

– rotunjirea umerilor şi a omoplaţilor datorită tensiunii;

– coloana vertebrală rigidă;

– fălci şi faţa strânsă şi tensionată;

– piept presat şi comprimat;

– o stare de oboseală;

– nervozitate.

„Organismul nostru este afectat direct de stres, simţit de noi toţi practic în fiecare zi. Reacţia musculaturii este de a se „strânge” iar respiraţia este redusă în aceste condiţii. Dacă ar fi să definim stresul, atunci ar fi: toate modificările nespecifice ce apar ca urmare a unor solicitări mici de lungă durată sau puternice şi de scurtă durată. Stresul este inevitabil în viaţa noastră fiind un principal dăunător, având un efect secundar fizic şi emoţional”, spune specialistul.

Foto: femeiastie.ro

Relaţia dintre stres şi boală este un punct de interes pentru toţi cei preocupaţi de menţinerea sănătăţii. Stresul determină eliberarea de hormoni, ce crează diminuarea circulaţiei sângelui. Afectată de stres, inima lucrează mai greu, respiraţia devine mai rapidă şi superficială, iar digestia se încetineşte. 80% din boli sunt legate de stres, din acest motiv terapia calmantă şi relaxantă prin masaj poate ajuta contracarâd toate aceste efecte negative.

Masajul ajută la stimularea circulaţiei sanguine, a activităţii musculare, elimină stresul şi oboseala, ajutând astfel la refacerea energiei organismului.

„Deşi este de preferat masajul în saloanele specializate, nici cel de acasă nu trebuie să fie neglijat, fiind o experienţă relaxantă, ale cărei atingeri provoacă schimbări fizice, emoţionale, dar şi sensibilitate pentru întregul corp.”

Foto:desprespa.ro

Masajul regulat tratează foarte multe probleme. Pe lângă faptul că relaxează în totalitate corpul, acesta stimulează creşterea în înălţime, scapă de celulită, tonifiază corpul.

Fie că optaţi pentru un masaj general sau doar a unei părţi ale corpului,veţi fi scutiţi de oboseală, iar funcţionalitatea pentru a îndeplini munca propusă, va fi la cel mai înalt nivel. Starea de spirit pozitivă şi mobilitatea pentru a îndeplini toate scopurile propuse, vor fi dovada eficacităţii acestor proceduri minunate. Mai mult de atât, masajul este o bună metodă de prevenire a unui şir de boli la nivel psihologic.

Masajul are efecte benefice şi asupra sistemului cardiovascular, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, elimină efectul de stagnare, îmbunătăţeşte lucrul inimii, precum are şi un impact semnificativ în ceea ce priveşte sistemul nervos central şi periferic, sistemul musculo-scheletic şi, nu în ultimul rând, sporeşte metabolismul.


Distribuie
..