Ce să mănânci pentru un păr superb

Distribuie

O alimentație corectă te ajută nu doar să te menții sănătoasă, ci să oferi părului tău acea strălucire naturală, parcă „ruptă“ din reclame!

Părul este alcătuit dintr-o structură solidă de proteină, care poartă numele de cheratină, cu lipide încorporate, care conferă elasticitate firului de păr. Creşterea părului este „dată“ de rădăcina firului de păr, care este situată în derm şi este închisă în cadrul unui folicul pilos. Creşterea părului se desfăşoară în cicluri repetitive și poate fi ajutată și stimulată de consumul regulat al anumitor alimente cheie:

Avocado

Avocado conține acizii grași mononesaturați de tipul omega-3, care sunt extrem de benefici în tratamentele contra pierderii părului. Practic, acizii omega-3 hrănesc foliculii părului, ajutându-i să crească mai puternic și contribuie la menținerea unui scalp curat și sănătos. Totodată, omega-3 găsești în somon, sardine, semințele de fenicul etc.

Ouă

Oul reprezintă o sursă importantă de proteine, lipide, vitaminele A, D şi E cu efect antioxidant, minerale (fosfor, calciu, fier) şi oligoelemente. De asemenea, ouăle conțin și vitamina B8 (biotina) și  cheratină, ideală pentru sănătatea părului, fiind una dintre cele mai bogate surse de proteină din natură. Ok, dacă ești la dietă, de obicei se recomandă să îți faci omletă doar din albușuri, însă pentru păr îți poți crea acasă o mască minunată și simplu de făcut. Amestectă un ou cu o lingură sau două de ulei de măsline sau ulei de cocos, adaugă niște apă și aplică compoziția pe lungimea părului. După cel puțin jumătate de oră, maximum o oră clătește temeinic și vei vedea cât de lucios și de mătăsos va fi părul tău!

Nucile

Nucile sunt benefice pentru o creștere rapidă și sănătoasă a podoabei tale capilare și nu numai! Nucile sunt o importantă sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine, și, în mod special, conțin vitamina E. Aceasta stimulează circulația sanguină și transportă oxigenul și nutrienții să ajungă la scalp și la foliculii de păr, pentru ca aceștia să se dezvolte armonios. E adevărat, nucile au și multe calorii, așa că maximum un pumn de miezi de nucă pe zi e suficient.

unica.ro.

 

 

 


Distribuie
..