Ce sa faci ca să nu mai ai părul electrizat

Distribuie

Multor femei le este cunoscută situaţia când părul se electrizează şi se aranjează foarte greu. Pentru că vara a început cu temperaturi înalte, umeditatea ridicată este un coşmar pentru păr. Iată ce sfaturi poţi urma pentru a-ţi ţine coafura sub control.

Spală-ţi părul cu apă caldă şi clăteşte-l cu apă rece

Multe femei greşesc atunci când cred că dacă îşi spală părul cu apă fierbinte acesta se va spăla mai uşor şi va fi mai curat. Pentru un păr sănătos şi neted, este cel mai bine să-l speli cu apă călduţă, iar pentru revigorare,  să-l clăteşti cu apă rece.

Foloseşte balsamul

Specialiştii recomandă spălarea părului de 2 ori pe săptămână, iar la fiecare spălare folosirea unui balsam protector. De regulă, produsele pentru îngrijirea părului includ componente antistatice. Pentru un păr sănătos şi îngrijit, lasă balsamul să pătrundă în el cel puţin 5 minute înainte de clătire.

Foloseşte măştile pentru păr

Măcar odată pe săptămână părul tău are nevoie de o îngrijire ca la carte. O mască hidratantă din 3 gălbenuşuri de ouă şi o banană, te va ajuta să-ţi salvezi părul de uscăciune, astfel reducând electrizarea acestuia.

Foloseşte un spray protector înainte de ondularea sau îndreptarea părului

Pentru a evita efectul de păr „prăjit” foloseşte înainte de a-ţi face părul cu placa sau ondulatorul, un spray protector. Aşa vei fi scutită de un păr năstruşnic care stă ridicat în toate părţile.

Poartă căciuli sau pălării din fibre naturale

Li s-a întâmplat probabil multor femei ca iarna, când poartă căciuli, să aibă părul foarte electrizat. Acest lucru se datorează doar fibrelor artificiale, care intrînd în contact cu părul, produc această electrizare. Alege să porţi căciuli sau pălării din materiale naturale, pentru  o podoabă capilară netedă şi îngrijită.

Piaptănă-te doar cu un pieptene din lemn

Dacă te întrebi de ce ai părul veşnic electrizat, motivul poate fi şi pieptenele pe care îl foloseşti în fiecare zi. Pentru ca să-ţi păstrezi părul aranjat, evită să-l piepteni cu pieptene din plastic sau din metal. Cea mai bună variantă este pieptenele din lemn.

Ca să scapi de electrizare foloseşte uleiul din levănţică

Toarnă câteva picături de levănţică peste pieptenele tău din lemn şi piaptănă-te ca de obicei. Acest lucru nu numai că va neutraliza potenţialul electric, dar îţi va face părul mai luminos şi strălucitor.

Totuşi, dacă ai părul electrizat şi puţin timp la dispoziţie, dă-l cu un pic de apă.


Distribuie
..