Ce este microdermabraziunea și cum funcționează

Distribuie

Microdermabraziunea este unul dintre cele mai căutate tratamente cosmetice în 2018. Se spune că această procedură este cea mai bună soluție pentru tratarea tenului problematic, și pasionatele de skincare susțin că este calea spre o piele fără imperfecțiuni. Hai să aflăm ce este microdermabraziunea și cum funcționează.

Nu ai motive să te temi de această procedură, care vine cu atât de multe beneficii. Pentru a înțelege mai bine ce este microdermabraziunea și cum funcționează, ai nevoie de părerile unor experți. Doctorii Ross Perry și Kate Whitling, de la The Harley Medical Group, au clarificat totul despre acest tratament pentru GLAMOUR UK.

Ce este microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este un procedeu de exfoliere mecanică a pielii, care îndepărtează celulele moarte.

Cum funcționează?

În timpul tratamentului de microdermabraziune, un „flux bine controlat de cristale de oxid de aluminiu medical este eliberat” pe piele. Acestea asigură o exfoliere blândă a celulelor moarte și a straturilor terne ale pielii. Exfolierea, combinată cu acțiunea unui vacuum (aspirator de celule moarte), activează circulația sângelui și cresc fluxul de oxigen care ajunge la piele, stimulând producția de colagen și descoperind noi celule vii la suprafața tenului. Astfel, tenul este revigorat.

Cine ar trebui să recurgă la acest tratament?

Acest tratament este foarte benefic pentru pielea congestionată, pentru persoanele care au probleme cu punctele negre și porii astupați. În plus, microdermabraziunea ameliorează liniile fine, ridurile și cicatricile de suprafață, și dezvăluie un nou strat strălucitor de piele.

Când nu este recomandată microdermabraziunea?

Experții spun că microdermabraziunea nu este recomandată cu persoanele cu pielea foarte sensibilă sau cu capilare sparte, pentru că abraziunea ar putea traumatiza și mai tare pielea. „De asemenea, nu am trata un client care s-a expus recent la soare, deoarece calitatea pielii lor ar putea fi compromisă, așa că recomandăm ca acest tratament să fie făcut la patru săptămâni după bronzat”, au adăugat doctorii.

Când trebuie să îți programezi tratamentul?

Este important să îți acorzi câteva zile înaintea unui eveniment important, atunci când îți programezi o ședință de microdermabraziune. După tratament, pielea ta ar putea fi roșiatică timp de una sau două zile, așa că fă-ți tratamentul cu cel puțin o săptămână înaintea unui eveniment la care vrei să arăți bine. Va trebui să eviți expunerea la soare ȘI să porți protecție solară cu cel puțin SPF30, pentru a proteja pielea, așa că nu te programa nici înainte de o vacanță la plajă.

Ce trebuie să îi spui terapeutului înainte de tratament?

Dacă vrei să te programezi la o ședință de microdermabraziune, asigură-te că îți anunți terapeutul dacă ai în general probleme cu vindecarea pielii sau îți apar afte în mod constant.

De câte ori trebuie să mergi la microdermabraziune?

Ca orice tratament, microdermabraziunea este o terapie care trebuie repetată pentru a avea efecte maxime. Experții recomandă o serie de trei tratamente pentru rezultate vizibile, însă poți recurge la această terapie chiar și o dată pe lună.

glamour.ro


Distribuie