Ce cauzează TRANSPIRAŢIA PICIOARELOR şi cum poate fi tratată

Distribuie

Frumuseţea feminină a fost întotdeauna umbrită de unele probleme. Spre deosebire de imperfecţiunile care pot fi tratate, există situaţii când suntem puşi în faţa unor probleme de ordin mai delicat, spre exemplu mirosul piciorelor.

Problema transpiraţiei picioarelor poate avea diferite cauze. Spre exemplu, când bacteriile normale de pe picioare interacţionează cu umezeala din şosete şi pantofi, emană substanţe ce conţin sulf şi au miros neplăcut.

Soluţia: picioarele curate nu vor mirosi niciodată. Purtaţi doar şosete din bumbac absorbant şi încălţăminte confecţionată din materiale care permit piciorului să respire. Folosiţi şi o pudră absorbantă, pe care o puteţi aplica în pantofi în fiecare dimineaţă.

În aceeaşi ordine de idei, purtaţi doar încălţăminte care permite picioarelor să respire, care sunt calitative şi comode. Aveţi grijă să spălaţi încălţămintea zilnic, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire a pielii picioarelor. Spre deosebire de încălţămintea dificilă, necalitativă şi care nu permite picioarelor să respire, încălţămintea normală ajută piciorul să se dezvolte şi să se simtă comod.

Pentru a scăpa de mirosul picioarelor, de 3 ori pe săptămână turnaţi într-un lighean câteva căni de ceai făcut din pliculeţe de ceai verde (nu de plante medicinale), apoi înmuiaţi picioarele în acest ceai timp de 10 minute.

Acidul tanic din ceai are proprietatea de a inhiba producţia de transpiraţie.

Dacă aveţi picioarele roşii, cereţi sfatul medicului specialist. Există multe cazuri când mirosul picioarele arată de fapt că suferiţi de o infecţie bacteriană sau de o ciupercă.


Distribuie
..