Ce a făcut o jurnalistă pentru a scăpa de CELULITĂ

Distribuie

Celulita este unul dintre cei mai mari dușmani ai femeii, mai ales pentru că este atât de greu de eliminat. O jurnalistă de la Business Insider a încercat o metodă veche de 5000 de ani, iar rezultatul este uimitor.

Megan Willett s-a lăsat impresionată de ce spuneau bloggerii de beauty despre periajul uscat și s-a hotărât să îl încerce. A cumpărat o perie specială și a cerut sfatul unui dermatolog, pentru a se asigura că metoda o poate scăpa de celulită.

„Așa cum spune numele, această metodă presupune folosirea unei perii ferme, pe care să o folosești pentru a-ți masa pielea. Această mișcare oferă beneficii asemănătoare cu ale masajului”, spune dermatologul Rachel Nazarian, citat de businessinsider.com.

Acest procedeu nu este tocmai nou, ci a fost împrumutat din medicina indiană, unde a apărut în urmă cu 5.000 de ani.

Practicanții pot folosi o mănușă din mătase, un burete sau o perie pentru a crește circulația în zonă. Metoda s-a răspândit la cele mai bune spa-uri, iar modele precum Miranda Kerr ori Molly Sims au inclus-o în ritualul lor de frumusețe.

Cum faci periajul uscat?

Nu este deloc greu să încerci periajul uscat. Pur și simplu îți perii pielea, începând de la picioare spre inimă, făcând mișcări lungi. Fă asta înainte de duș, pentru a scăpa de celulele moarte.

„Circulația este stimulată, iar sistemul limfatic este îmbunătățit cu ajutorul presiunii. În plus, deoarece folosești o perie rigidă, acționează ca un exfoliant care înlătură celulele moarte de pe piele. Astfel, ca orice alt tratament de acest gen, va da pielii o strălucire aparte și o va face catifelată”, mai spune Nazarian.
Pe lângă aceste beneficii, periajul uscat echilibrează hormonii, te ajută să scapi de toxine și reduce celulita. Totuși, efectele sale sunt vizibile pentru o perioadă scurtă de timp, de aceea trebuie să îl practici de două ori pe zi. Trebuie, însă, să fii foarte atentă, pentru că periajul uscat poate duce la iritarea pielii, dacă îl faci prea des.

„Când l-am încercat prima data, periajul uscat mi-a amintit de periajul unui cal. Mi-a luat cam 5 minute în fiecare dimineață și era foarte liniștitor, aproape ca o meditație. Se simțea ca și cum îmi făceam masaj și îmi exfoliam pielea în același timp. După două săptămâni, pielea mea este foarte catifelată și am observat că loțiunea de corp se absoarbe mult mai repede. Chiar dacă nu am observat efecte miraculoase, mi-a plăcut să îmi încep ziua cu un masaj, înainte de duș. Este ceva ce aș putea introduce în rutina mea de dimineață, când nu mă grăbesc”, a dezvăluit Megan Willett.

unica.ro


Distribuie
..