Care sunt efectele automasajului CHINEZESC şi cum se realizează acesta

Distribuie

Specialiştii din medicina veche numesc automasajul chinezesc „spălarea uscată”. Ei recomandă acest masaj în fiecare zi, pentru a avea o stare fizică bună şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sanguină.

Înainte de a începe orice exerciţiu, trebuie să vă frecaţi palmele una de alta până când se încălzesc. Un masaj bun începe de la masarea corectă a mâinilor. Aşadar, după ce aţi încălzit mâinile, treceţi la dosul palmelor. Masajul regulat al mâinilor, incluzând şi încheieturile coastelor şi ale umerilor, previne stagnarea sângelui şi a energiei.

După ce aţi masat mâinile, treceţi la cap.În timp ce expiraţi, duceţi-vă iarăşi mâinile în sus pe frunte către creştetul capului şi către ceafă, iar de pe ceafă pe gât. Acesta se masează cuprinzând maxilarele şi mişcând mâinile înainte către bărbie, iar de la bărbie în sus către frunte.

Desfaceţi degetele mâinilor, puneţi-vă mâinile pe ceafă astfel încât degetele mari să rămână în gropile de după urechi, iar celelalte degete să maseze rădăcinile părului prin mişcări circulare. Aşa masaj îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, împiedică încărunţirea şi căderea părului.

Tâmplele trebuie masate cu vârfurile degetelor prin mişcări circulare în sensul acelor de ceasornic şi invers.

Masajul chinezesc nu este indicat în cazurile în care suferiţi de afecţiuni acute care necesită tratament de urgenţă, aveţi probleme dermatologice aflate în faza acută.

Acest tip de masaj este eficient pentru că reduce tensiunea musculară, combate durerile de cap şi migrenele, elimină toxinele din corp, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi a limfei, creşte mobilitatea articulaţiilor, reduce stresul fizic şi mental, scade anxietatea, înlătură problemele legate de somn.

Manevrele care se utilizează în masajul chinezesc sunt axate pe atingeri, strângeri, presare, lovituri uşoare. Toate acestea se realizează în primul rând prin relaxare totală.

Un automasaj zilnic este indicat în special pentru cei care vor să se relaxeze şi să calmeze organismul.


Distribuie