Alimentul sănătos care îţi provoacă ACNEE

Distribuie

Legătura dintre alimentaţie şi acnee este una controversată. Totuşi, iată ce alimente ar putea să-ţi provoace coşuri. Evită-le pentru un timp şi observă efectele!

Se ştie că alimentaţia influenţează starea generală de sănătate, iar starea organismului se reflectă şi la nivelul pielii. Totuşi, părerile dermatologilor sunt împărţite în ce priveşte legătura dintre alimentaţie şi acnee. Dacă unii nu o văd posibilă, alţii spun ca există alimente ce duc la apariţia coşurilor. Iar unele din ele sunt neaşteptate.

Carbohidraţii provoacă acnee

Probabil ai auzit deja că ciocolata face să-ţi apară coşuri. Acest lucru ar putea fi adevărat. Şi nu vorba doar de ciocolată sau doar de dulciuri, ci de orice alt aliment cu indice glicemic mare, care îţi ridică brusc glicemia. În categoria mâncărurilor cu IG mare intră pâinea albă, pastele, orezul, produsele de patiserie etc.

Acestea îţi ridică glicemia brusc, ceea ce duce la o producţie mare de insulină. Conform unor studii, insulina ar declanşa erupţia acneică.

Contează şi cum mănânci

Când trebuie să eviţi creşterile bruşte de glicemie contează nu doar ce mănânci, ci şi cum mănânci. Mesele bogate şi rare îţi ridică nivelul zahărului din sânge, deci este indicat să mănânci puţin şi des, iar fiecare masă ar trebui să conţină multe legume. Datorită antioxidanţilor, acestea reduc inflamaţia şi stresul oxidativ la nivelul pielii.

Dieta fără lactate, tratament pentru acnee

Conform dr. William Danby, citat de Web MD, laptele conţine substanţe asemănătoare cu hormonii umani, care pot stimula glandele sebacee să producă mai mult sebum. Unele persoane au remarcat schimbări vizibile la nivelul pielii după ce au renunţat la lactate. Dacă va funcţiona şi în cazul tău nu poţi afla decât încercând. Renunţă complet la lactate pentru câteva săptămâni şi observă diferenţele.

Dacă dieta dă rezultate, probabil că va trebui să te abţii mereu de la lapte. Îl poţi înlocui cu iaurturi şi brânzeturi în cantităţi mici. Nu uita ca în timpul dietei să găseşti alte surse de calciu: conserve de peşte, broccoli, etc.

Grăsimile greşite favorizează inflamaţia

Auzind atâtea despre importanţa grăsimilor vegetale credem că e bine să consumăm ulei cât mai mult. Din păcate, alegem uleiurile greşite – cele de porumb sau floarea soarelui sunt bogate în omega 6, un tip de grăsime care este important pentru organism, dar are “defectul” că stimulează inflamaţia în tot corpul. Iar acneea este o reacţie inflamatorie a pielii.

Pentru a contracara efectele omega 6 ai nevoie de mai mulţi acizi graşi omega 3, care au efect opus, adică reduc inflamaţia. Peştele gras este bogat în omega 3, motiv pentru care ar trebui să-l consumi cât mai des.

unica.ro.


Distribuie