Alimentele ce conferă TENULUI tău prospeţime şi catifelare

Distribuie

Tenul este principalul indicator al alimentaţiei improprii, problemelor digestive sau al exceselor de orice fel. Pielea lipsită de strălucire şi netezime apare pentru că nu este hrănită corespunzător şi tocmai de aceea nici o cremă sau tratament facial nu va fi eficient.

Există câteva alimente pe care pur şi simplu trebuie să le consumi dacă vrei să ai o piele curată şi catifelată. Cel mai important lucru pentru ten este evitarea deshidratării. Apa consumată zilnic asigură sănătatea şi strălucirea pielii tale, deci nu uita de cei doi litri de apă pe care îi vei consuma în fiecare zi, scrie ziare.com.

Principiul general al sănătăţii tenului tău este echilibrul între vitamine, minerale şi proteine. Astfel, ai nevoie de fructe şi legume, carne săracă în grăsimi şi produse lactate la fiecare masă.

Ceaiurile fac minuni pentru tenul tău. Toate ceaiurile au efect antioxidant şi ajută la revigorarea organismului prin favorizarea eliminării toxinelor. Ceaiul verde în special îţi este de mare ajutor pentru că reglează digestia şi ajută la formarea celulelor sănătoase.

Uleiul de măsline este un alt aliment benefic tenului tău. Îl poţi folosi la gătit sau pentru salate, pentru că asigură pielii necesarul de grăsimi. Alunele sunt benefice pentru sănătatea pielii tale. Sunt recomandate persoanelor trecute de 30 de ani pentru că un consum regulat asigură aspectul tânăr, neted şi luminos al tenului.

Căpşunile, afinele şi zmeura au proprietăţi antioxidante şi protejează pielea de infecţii. Legumele verzi sunt bogate în vitamina A şi au rolul de a vindeca eczemele, acneea sau orice infecţie a pielii. Ele vor fi consumate în fiecare zi, crude sau în salate, deci fă-ţi rezerve de spanac, varză, brocoli sau păstăi.

Poţi include şi morcovul proaspăt în combinaţiile tale de salate, benefice pentru o piele sănătoasă şi nu uita de apa pe care o vei consuma pe tot parcursul zilei. Mai mult, cana de lapte de seară sau iaurtul de la prânz înseamnă un aport important de calciu în organism, absolut necesar pentru o piele sănătoasă. 


Distribuie