Ai iritaţii şi coşuri? Iată ce GREŞELI faci când îţi epilezi mustaţa

Distribuie

Vrei să scapi de mustaţă şi să nu rămâi cu pete pe faţă? Ai daz jos părul nedorit, dar te-ai iritat rău şi te-ai umplut de bubiţe? Vezi ce greşeli faci când îţi epilezi mustaţa şi învaţă să le eviţi pe viitor.

Razi mustaţa

Poate cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să-ţi razi mustaţa, ca un bărbat.
Deşi părerile sunt împărţite în privinţa miturilor şi clasicului „o să crească mai des şi mai repede”, principala problemă cu rasul este că părul creşte repede şi aspru.

Foloseşti tratamente cu retinol

Tratamentele faciale cu retinol au o regulă simplă: să le foloseşti cu religiozitate. Această regulă are o singură excepţie: când te pregăteşti să-ţi epilezi mustaţa.
Retinolul face tenul fragil şi sensibil, iar o epilare cu ceară se poate termina cu straturi de piele lipsă, luate odată cu ceara.
Specialiştii recomandă să încetezi tratamentele cu retinol cu o săptămână înainte să-ţi epilezi mustaţa, ca să ai pielea întreagă după.

Te epilezi cu ceară acasă

Când te afli la salon pentr a scăpa de mustaţă, pare foarte simplu: întinzi frumos ceara, acoperi cu o fâşie de hârtie sau pânză şi tragi tare şi repede.
Când încerci să-ţi epilezi mustaţa acasă cu ceară există riscul să faci o mare greşeală şi să te trezeşti cu vânătăi.
Ai grijă ca atunci când te pregăteşti să smulgi mustaţa, să tragi de bucata de piele în direcţia opusă a celei în care tragi de fâşia cu ceară.

Te aştepţi ca epilatul cu laser să facă minuni

Dacă ai impresia că termenul de „epilare definitivă” este cu adevărat definitiv, o să fii dezamăgită. Majoritatea tratamentelor IPL şi cu alte tipuri de laser fac părul să crească mai rar şi mai subţire, dar trebuie să înţelegi, mai ales dacă eşti foarte brunetă, că tot o să trebuiască să mai aplici ceară din când în când şi să revii la tratamente o dată la câţiva ani.

unica.ro.


Distribuie
..