Ai ”gropițele lui Venus” în zona lombară? Iată ce înseamnă

Distribuie

Poate ai observat mergând în spatele unei tinere cu maiou până la buric și jeanși cu talie joasă două gropițe care îi dădeau un aer sexy. Ei bine, toată lumea le găsește atrăgătoare, însă nu toată lumea le are. Sau mai bine spus, nu sunt vizibile chiar la toată lumea.

Aceste gropițe considerate în unanimitate un semn al frumuseții se numesc popular gropițele lui Venus, iar științific  ”fossae lumbales laterales (fose lombare laterale”). Sunt ”create” de un ligament care conectează osul iliac de osul sacru. Vizibiliatea lor este dată de articulațiile care fac această legătură, dar și de… moștenirea genetică sau de greutatea corporală.

În concluzie, aceste două fose sunt prezente în cazul tuturor oamenilor, însă depinde de cât de pronunțate sunt la fiecare dintre noi în parte.

Totuși, sunt mai observabile la persoanele slabe, doarece acele gropițe sunt suple. La persoanele cu câteva kilograme în plus, gropițele lui Venus sunt umplute cu țesut adipos, motiv pentru care nu sunt vizibile.

Care este semnificația ”gropițelor lui Venus”?

Încă din Antichitate aceste semne erau considerate o marcă a frumuseții, de unde vine și denumirea populară. Însă în modernism, în special în perioada revoluției sexuale, gropițele lombare spuneau despre o persoană că este bună la pat. Tot despre femeile care aveau acest semn corporal se mai spune că pot ajunge mult mai repede la orgasm comparativ cu celelalte. Explicația ar fi aceea că femeile din prima categorie sunt în formă, au masă musculară și, deci energie.

În ochii bărbaților, vederea acestor gropițe reprezintă o formă de a scăpa de stres, având o puternică încărcătură sexuală.

Ce poți să faci pentru a obține ”gropițele lui Venus”?

Există exerciții care solicită mușchii zonei lombare și care te pot ajuta să ai, dacă îți dorești, ”gropițele lui Venus”. De asemenea, persoanele care își doresc gropițele lombare trebuie să aibă grijă să-și mențină un anumit procent de grăsime corporală: între 6 și 12 la sută, în cazul bărbaților, și între 13 și 20 la sută, în cazul femeilor.

unica.ro.


Distribuie