AFLĂ cum este corect să te dai cu parfum

Distribuie

O întrebare pe cât de banală, pe atât de legitimă. Un gest pe care îl facem instinctiv în fiecare dimineaţă şi căruia, cel mai probabil, nu i-am acordat prea multă importanţă. Dar unde este indicat să aplicăm parfumul? Şi cum să o facem aşa încât aroma să se păstreze cât mai mult timp?

Pielea
Coco Chanel spunea că ar trebui să ne dăm cu parfum acolo unde am vrea să fim sărutate. Parfumul se aplică, în primul rând, pe piele. În contact cu pielea, acesta are o reacţie şi degajează o aromă unică.
Mai mult, odată încălzită, pielea emană şi mai mult aroma parfumului. Aşadar, alege să te parfumezi în zone puternic vascularizate, cum ar fi: gâtul, lobul urechii, spatele genunchilor, încheietura mâinii, partea interioară a cotului.

Părul
Aplică părul la rădăcina firelor de păr, dacă ai părul scurt şi la vârfuri, dacă ai părul lung.

Hainele
Poţi parfuma şi hainele, însă nu oricum. Ţesuturile naturale, precum mătasea, lâna, inul şi bumbacul păstrează aromele nemodificate, însă lucrurile stau diferit când vine vorba de ţesăturile sintetice. Pentru a parfuma corect hainele, pulverizează parfumul de la o distanţă de 10 cm. Nu amesteca însă parfumurile. Dacă schimbi des parfumul, evită să parfumezi şi hainele.

Mici trucuri
Pulverizează parfum în faţa ta, apoi treci prin acest mic “nor” aromat. Parfumul se va impregna în tot corpul.
Poţi parfuma dulapul şi aşternuturile
Poţi picura câţiva stropi din parfumul preferat în apa în care clăteşti hainele
Parfumează o batistă şi poart-o mereu în poşetă.

oanacuzino.ro


Distribuie
..