Află ce greşeli de îngrijire a pielii faci, fără să-ţi dai seama

Distribuie

Este foarte important să avem grijă de pielea noastră, cu toate acestea, uneori se întâmplă să nu respectăm rutina noastră zilnică. De aceea am adunat cinci greşeli comune de îngrijire a pielii pentru a le putea evita de acum încolo.

Uităm să aplicăm protecţie solară
Doar pentru că nu mai este vara, aceasta nu înseamnă că trebuie să ne oprim să mai aplicăm protecţie solară. Ar trebui să cumpăraţi o cremă care este special concepută pentru tipul  de piele cu un SPF de cel puţin 15. Aplicaţi chiar şi în zilele noroase şi veţi preveni arsurile solare sau alte afecţiuni ale pielii.

Uităm să eliminăm machiajul înainte de culcare
Aceasta este o altă greşeala comună atunci când vine vorba de rutina de îngrijire a pielii. Aveţi tendinţa de a spune “sunt prea obosită acum, o voi face de dimineaţa”, scrie imagineamea.info. Ar trebui să ştiţi că, dacă doriţi să păstraţi tenul sănătos şi tânăr, nu este recomandat să săriţi peste acest pas. Veţi elimina toate impurităţile, excesul de sebum şi machiajul de pe faţă, pentru ca tenul să arate întinerit şi strălucitor. În plus, această rutină de îngrijire a pielii va ajuta să preveniţi acneea.

Exfoliere excesivă
Ştim că exfolierea este bună pentru piele, dar este recomandat să nu exageraţi. Aceasta este, de asemenea, o greşeală foarte frecventă de îngrijire a pielii, pe care femeile au tendinţa de a o face. Specialiştii sugerează exfoliere o dată pe săptămână, pentru că altfel veţi face pielea să se usuce mai repede.

Consumul de alimente nesănătoase
Este foarte important de a oferi pielii substanţele nutritive necesare şi antioxidanţii de care are nevoie pentru a rămâne sănătoasă şi tânără. În schimb, dacă mâncaţi alimente nesănătoase, nu veţi avea doar probleme ale pielii, dar veţi obține, de asemenea şi kilograme în plus. Pentru a evita astfel de greşeli în îngrijirea pielii, optaţi pentru o dietă sănătoasă, care implică să mâncaţi o mulţime de fructe şi legume, care sunt surse de energie incredibile pentru corp.

Folosirea de produse proaste
Dermatologii recomandă utilizarea produselor de frumuseţe care sunt special concepute pentru tipul dvs de piele. Aceasta este o altă greşeală de îngrijire a pielii, care trebuie evitată: utilizarea produselor necorespunzatoare. Deci, dacă pielea dumneavoastră este grasă, atunci ar trebui să cumpăraţi produse fără ulei, care vă vor ajuta să eliminaţi excesul de ulei şi va trata acneea. Dar, în cazul în care pielea este uscată, atunci cel mai bine ar fi să folosiţi produse suplimentare hrănitoare.

Mai mult decât atât, în cazul în care aveţi de a face cu o afecţiune severă a pielii, vă sugerăm să mergeţi la un specialist care vă va oferi cele mai bune sfaturi şi vă va sugera ce tip de produse de îngrijire a pielii să utilizaţi.


Distribuie
..