8 ritualuri de îngrijire la care poți renunța

Distribuie

Generații de femei au fost dezinformate şi au adunat sfaturi de frumuseţe complet inutile. De la ciorapi pictați și mașinării pentru gropițe (serios), o mulțime de elixire, gadget-uri și tehnici promiteau frumuseţe fără bătrâneţe . Și, dacă acum ne amuză trucul bunicilor noastre care eliminau pistruii cu ajutorul sucului de lămâie, şi generaţia noastră încă mai crede în unele mituri legate de ritualul de îngrijire.

Săpunirea pentru o piele curată– Este minunată acea senzație de proaspăt pe care o ai după ce clăteşti gelul de curăţare dar, conform doctorului estetician Andrea DeSimone, produsele de curățare pot îndepărta bariera de umiditate naturală a pielii, dezechilibrând pH-ul și solicitând glandele sebacee. „Produsele de curățare sunt primul lucru pe care îl schimb în rutina clientelor mele“, spune ea.

 Nu sări peste procesul de hidratare

Logica ți-ar dicta că tenul gras și acneea pot fi atenuate prin evitarea uleiului și a hidratării suplimentare. Cu toate acestea, acest lucru nu este tocmai adevărat. De fapt pot apărea şi mai multe probleme ale tenului dacă sari peste această etapă. Dr. Amy Wechsler, un dermatolog din New York, explică faptul că, atunci când sari peste hidratare, “pielea ta va produce ulei pentru a compensa lipsa hidratării, ceea ce duce la agravarea condiției pielii”. DeSimone este de acord , spunând că păstrarea pielii hidratată corespunzator permite glandelor să nu mai funcționeze atât de greu. (În plus, atunci când vine vorba de acoperirea petelor cu machiaj, pielea uscata este dușmanul natural al oricărui corector.)

Săpunirea de două ori pe zi

Vești bune pentru fetele leneșe: Conform lui DeSimone, cele mai multe dintre noi pot scăpa doar cu spălatul feței o singură dată pe zi (în mod special seara).„Uleiurile pe care le producem peste noapte sunt atât de frumos echilibrate și hidratate, așa că nu-mi place să le elimin cu o loțiune de curățare“, spune ea . În schimb, DeSimone recomandă tapotarea feței cu o cârpă caldă, umedă, în fiecare dimineață pentru a îndepărta orice produs rămas din timpul nopții. Hei , dacă aceasta înseamnă că obținem cinci minute în plus de somn apăsând butonul snooze, desigur!

Schimbatul frecvent al produselor cosmetice

Știm, e distractiv să încercăm lucruri noi. Dar acel sfat conform căruia e bine să schimbi des produsele cosmetice pentru ca pielea să nu se obişnuiască cu ele, este unul demodat. În realitate, pielea ta nu are cum să se obișnuiască cu ingredientele unui produs într-un mod în care să-i scadă eficacitatea acestuia. De fapt, schimbarea produselor poate provoca adesea iritații sau alte probleme de îngrijire a pielii. Aşa că, folosește doar ceea ce funcționează pentru tenul tău. Dacă suferi de acnee și observi că erupțiile evoluează, discută cu medicul dermatolog despre alte produse pe care ai putea să le foloseşti.

Tăiatul cuticulelor

Când vine vorba de îngrijirea unghiilor, anumite obiceiuri din manichiură pot face, de fapt, mai mult rău decât bine. Iar tăiatul cuticulelor este unul dintre ele. Tăiatul cuticulelor oferă un aspect frumos, curat, dar pe termen scurt şi în două-trei zile de la vizitala salon, cuticula pare „jumulită“. În plus, cuticulele sunt acolo pentru a proteja unghia de bacterii și de ciuperci. Pentru o manichiură îngrijjită, cea mai bună soluţie este să împingi cuticulele cu ajutorul unui betigaş special din bambus şi să le hidratezi cu ulei pentru cuticule.

Utilizarea acetonei pentru a elimina oja cu sclipici

Lacul de unghii cu sclipici are prostul obicei de a rezista pe unghii mult prea mult timp şi este aproape imposibil să scapi de el dintr-o singură mişcare. Şi, deşi acetona poate părea arma secretă împotriva sclipiciului încăpăţânat, nu este deloc ok să aplici acest produs pe unghie şi piele. Acetona este un produs chimic care deshidratează şi produce ravagii asupra unghiilor şi a pielii ( dacă este suficient de puternic pentru a dizolva Super Glue-ul, probabil că nu e un lucru atât de bun pentru corpul tau.) Alege în schimb un dizolvant fără acetonă. Îmbibă o dischetă cu dizolvant şi presează pe fiecare unghie timp de aproximativ 15-20 de secunde. De asemenea, foloseşte un strat gros de lac ca bază pe fiecare unghie în parte înainte de aplicarea lacului cu sclipici pentru a-l elimina mai ușor pe viitor.

Spălarea dintilor cu periuțe cu peri duri

Dacă medicul dentist te critică pentru că ai placa, tartru sau pete, pare un lucru firesc să începi să foloseşti o periuță cu peri duri și să începi să te speli mai des. Cu toate acestea, specialiştii avertizează că, periajul prea puternic cu o perie dură, poate provoca iritații și eroziuni ale gingiilor și dintilor. Cel mai bine este să alegi o periuţă medie, să-ţi speli dinţii cu regularitate şi, musai, să foloseşti aţa dentară de două ori pe zi. Acesta e un sfat care nu se va demoda niciodată.

Tratarea părului ars cu măști făcute acasă

De la ouă crude la ulei de cocos și bere, internetul este o sursă inepuizabilă de rețete pentru tratamentele ale părului pe care le putem realiza la domiciliu, chiar în propria bucatarie și da, unele dintre ele pot face părul să arate și să se simtă sănătos, însă doar temporar. Dar când ai de a face cu leziuni severe provocate de căldura excesivă sau când obişnuieşti să-ţi decolorezi părul, rezultatele obţinute acasă sunt limitate. Explicaţia constă în faptul că majoritatea ingredientelor pur și simplu acționează doar la exteriorul firului de păr și nu penetrează dincolo de cuticula acestuia pentru a-l repara. Dacă părul tău are nevoie de o îngrijire la un nivel mai profund, cel mai bine este să-i ceri stilistului tău un tratament intensiv care lucrează pentru a reconstrui fibrele rupte din interiorul firului de păr. De asemenea, este foarte important şi stilul tău de viaţă şi ceea ce mănânci, mai mult decât ceea ce aplici pe corpul tău. Nu sunt suficiente măştile cu unlei de cocos, avocado sau ouă. La fel de importantă este şi o dietă care include aceste ingredient pentru ca părul tău să fie sănătos.

glamour.ro.


Distribuie
..