8 motive pentru care aloe vera nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături

Distribuie

În Egiptul Antic, aloe vera era nelipsită atunci când trebuiau tratate rănile, tăieturile sau arsurile. Este o plantă perenă, suculentă, care seamănă puțin cu un cactus și e des întâlnită în zonele tropicale și subtropicale din Africa de Sud, America Latină și Caraibe.

Chiar dacă nu v-ați tăiat și nici nu v-ați ars, aloe vera ar trebui să aibă loc de cinste pe lista de cumpărături pentru beneficiile aduse organismului.

1.Întărește sistemul imunitar, datorită conținutului mare de glucomanan.

2.Este eficientă împotriva multor bacterii și ciuperci, una dintre ele fiind Candida Albicans.

3.Îmbunătățește digestia și asimilarea substanțelor nutritive.

4.Este eficientă în tratatea unor afecțiuni precum colita, diverticulita, sindromul de colon iritabil, ulcer, boala Crohn.

5.Ajută la scaderea acidului în exces din stomac.

6.Este folosită de mulți ani în tratarea problemelor cauzate de menopauză.

7.Susține funcționarea normală a articulațiilor.

8.Menține nivelul normal de glucoză în sânge.

Gillian McKeith, nutriționist celebru în Marea Britanie, recomandă un sfert de pahar de suc de Aloe, adăugat la trei sferturi de pahar de suc de mere în fiecare zi. Iar pentru persoanele care au probleme intestinale serioase, specialista recomandă două porţii de suc de Aloe cu suc de mere.

ATENȚIE: Din cauza efectului laxativ, consumul de aloe vera în exces poate să ducă la dureri abdominale, greață, stări de vomă, dar și la un dezechilibru chimic, diaree, umflarea gâtului, a limbii și a buzelor. Folosirea îndelungată a plantei poate duce la disfuncții ale rinichilor, la un nivel scăzut de potasiu, pierdere în greutate și probleme cu bătaile inimii. Consumați cu grijă, urmând indicațiile medicului vostru.

oanacuzino.ro


Distribuie
..