7 schimbări pe care le aduce primăvara în rutina de îngrijire

Distribuie

Odată cu creșterea temperaturilor și a umidității aerului, pielea își restabilește echilibrul natural și nu mai are nevoie de o hidratare intensă. Nu este singura schimbare pe care primăvara o aduce în rutina de îngrijire: este timpul pentru detoxifierea pielii și o mai bună protecție împotriva soarelui.

După iarna lungă, pielea are nevoie să își regăsească strălucirea și vitalitatea. Îi vor face bine schimbarea dietei, mai multă apă, tratamentele de exfoliere și cremele cu factor de protecție. Să le luăm pe rând.

  1. Pregătește produsele de exfoliere

Dacă pe timp de iarnă exfolierea nu face decât să irite pielea, mai ales dacă reiei des procedeul, începând cu luna martie, nu mai există restricții. Folosește un exfoliant blând și măști de detoxifiere naturale de câteva ori pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte și a lăsa pielea să respire.

  1. Înlocuiește uleiurile cu seruri hidratante

Uleiurile sunt necesare iarna, în timp ce în sezonul cald sunt mai degrabă sufocante. Aceeași barieră care protejează tenul pe timp de iarnă blochează porii și poate provoca acnee, când temperaturile urcă și aerul este umed, mai ales dacă ai tenul gras.

  1. Folosește o cremă hidratantă lejeră

Renunță la crema de zi pe care ai folosit-o întreaga iarnă și alege una cu mai puține uleiuri și unturi și, desigur, cu factor de protecție solară.

  1. Alege un fond de ten cu acoperire medie

Tenul are mai puține probleme acum, așa că nu mai este necesar să acoperi atât de mult. Lasă pielea să respire folosind un fond de ten lejer, cu acoperire medie.

  1. Mărește factorul de protecție

Poți crede că trebuie să aștepți venirea verii pentru a folosi creme cu factor de protecție ridicat, dar adevărul este că ele sunt necesare oricând. Medicii și cosmeticienii spun același lucru: nu există tratament anti-aging mai eficient decât produsele cu factor de protecție solară, dar nu doar frumusețea trebuie protejată, ci și sănătatea. Melanomul, cauzat adesea de un istoric bogat în ceea ce privește arsurile solare, este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de cancer în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani.

  1. Alege machiajul natural

Este momentul să faci ordine și în port-fard. Texturile și culorile grele nu se mai  potrivesc cu vremea de afară, așa că este timpul să treci la produse lejere, în nuanțe naturale, mai ales dacă este vorba despre machiajul de zi.

  1. Folosește apa de trandafiri

Obținută prin distilarea la aburi, apa de trandafiri poate fi utilizată ca toner și demachiant natural, sau pentru a împrospăta machiajul, prin pulverizarea câtorva picături. Este un produs natural care restabilește pH-ul pielii, calmează iritațiile, hidratează, revitalizează și netezește pielea. Bine de știut: apa de trandafiri se păstrează cel mai bine pe ușa frigiderului, expunerea la lumină și căldură deteriorând produsul destul de repede.

unica.ro


Distribuie
..