7 moduri în care bicarbonatul de sodiu te face mai frumoasă

Distribuie

Bicarbonatul de sodiu este acel mic ingredient care face prăjiturile pufoase, însă nu este bun doar pentru gătit. Vezi mai departe șapte moduri grozave prin care acest mic ingredient contribuie la frumusețea ta, în fiecare zi:

Baie detoxifiantă

Când simți nevoia de relaxare, iar în același timp să îți și detoxifici pielea, atunci ai nevoie de o baie cu bicarbonat de sodiu. Așadar, pentru o jumătate de cadă cu apă caldă ai nevoie de părți egale de bicarbonat de sodiu și săruri de baie (preferabil cele marine). Câteva picături de ulei esențial de lavandă sunt binevenite după o zi lungă și grea.

Previne petele de transpirație și îndepărtează mirosul

Deja sunt destul de mulți oameni care au renunțat la produsele antiperspirante din comerț, pentru a folosi bicarbonatul de sodiu. Îl poți folosi și tu astfel: amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă până se formează o pastă, pe care o întinzi la subraț. După 5-10 minute o poți clăti. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează toxinele, resturile de antiperspirant, petele și mirosul cauzat de bacterii, însă nu previne și transpirația naturală, normală.

Curăță scalpul în profunzime

Produsele de îngrijire a părului și de styling rămân pe scalp mai mult timp decât ți-ai imagina – se poate întâmpla ca și după ce te speli pe cap să mai rămână reziduuri. De aceea, din când în când este sănătos să îți detoxifici și scalpul cu aceeași pastă de bicarbonat de sodiu și apă. Aplic-o pe scalp și masează delicat, apoi clătește. Există și un nou curent, pornit din vest, în care oamenii – femeile în principal – renunță la șamponul clasic pentru a folosi doar bicarbonatul de sodiu și uleiuri naturale pentru îngrijirea podoabei capilare.

Exfoliant pentru cuticule

Ești o femeie ocupată așa că nu ai timp să mergi la manichiură în fiecare săptămână. Așadar, câteodată, cuticulele pot arăta mai puțin estetic decât în mod obișnuit. Ei bine cu bicarbonatul de sodiu le poți înmuia cât să capete acel aspect plăcut. Masează-ți cuticulele cu bicarbonat de sodiu și apă călduță – poți face asta și pentru mâini, nu doar pentru vârfurile degetelor.

Exfoliant pentru restul corpului

Poți amesteca ulei de măsline cu bicarbonat de sodiu – cât consideri că este de ajuns pentru întregul corp – și după ce se formează o pastă omogenă, o poți folosi ca scrub, atunci când faci duș. Nu uita! Exfoliază pielea cu mișcări circulare ușoare, delicate, cât să îndepărteze doar celulele moarte de la suprafața pielii și nu să o și iriți.

Îndepărtează punctele negre

O linguriță de bicarbonat de sodiu amestecată cu o ceașcă de apă distilată face o soluție care îndepărtează punctele negre. După ce se dizolvă complet bicarbonatul de sodiu, iar tu ți-ai ”pregătit” porii dinainte – ai stat cu capul aplecat deasupra unui lighean cu aburi sau ai aplicat pe față un prosop cald, umed – o poți folosi ca soluție de curățare. Aplică un pic pe dischete demachiante și curăță tenul așa cum faci când te demachiezi.

Albește dinții

Este mai bine cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu poate albi dinții. Pur și simplu pune un pic de praf pe periuța de dinți umezită și apoi curăță-ți dinții ca și cum ai folosi pasta de dinți. Inițial gustul nu va fi prea plăcut, însă rezultatele sunt vizibile. Cu toate acestea, nu folosi această metodă mai des de o dată pe săptămână, pentru că îți poate afecta smalțul dinților.

avantaje.ro.


Distribuie