6 tunsori SIMPLE şi uşor de întreţinut în sezonul RECE

Distribuie

De multe ori, ieşim din casă aranjate ca după o vizită la salon, dar în câteva minute coafura la care am muncit cu atenţie atâta timp, se strică. Să nu mai vorbim de vârfurile tocite şi părul îngrăşat din cauza căciulilor şi pălăriilor. Vezi mai jos cele mai uşor de întreţinut coafuri.

Iată câteva stiluri care te vor ajuta să treci uşor peste sezonul rece, potrivit femina.rol.ro

Păr lung, uşor ondulat

Nici nu vei avea nevoie de uscător de păr ca această tunsoare să arate bine. Spune-i cofezei că vrei plete lungi, un pic în scări către capete, care să aibă la spate forma de V. Ca să ţi-l aranjezi singură pune spumă sau ulei de coafat în palme şi strânge în pumni vârfurile şuviţelor pentru a le da forma, până rămâi cu palmele curate.
 
Păr lung şi drept cu breton

O tunsoare care-ţi încadrează faţa te va întineri. Cere-i coafezei să-ţi facă un breton rotund, pe şuviţe pornite din creştet, mai lung în părţi decât în faţă, în stilul purtat de Cher în anii ’70. După ce-ţi usuci părul şi îl îndrepţi bine cu peria, dă-l şi cu un ulei de păr care-i va da o strălucire deosebită şi îi va păstra forma.
 
Păr scurt şi ondulat

De o neglijentă şic, această tunsoare dă volum părului rar sau cu fir subţire. Cere-i coafezei o tunsoare tinerească, franjurată, dar nu foarte scurtă. Ca să te coafezi singură, lasă părul să se usuce natural, apoi dă-i formă simpatică, ciufulită, cu spumă cu fixare puternică.
 
Păr scurt şi drept

E o tunsoare îngrijită şi îţi va da un aer profesionist, dar rafinat. Spune-i coafezei că vrei ca în faţa părul să fie lung până la bărbie, iar în spate un pic mai scurt. Ca să ţi-l aranjezi singură acasă, întoarce-l cu peria spre interior în timp ce îl usuci cu uscătorul.
 
Păr scurt şi cârlionţat

E o tunsoare sexy şi sofisticată, care îţi va ordona buclele. Spune-i coafezei că vrei să-ţi taie părul egal, lung până la maxilar şi să-ţi lase bretonul lung, ca să-l poţi da spre spate de o parte şi de alta a cărării. Ideea e să arate gen Carrie Bradsaw din “Totul despre sex”, în poza de pe coperta cărţii ei. Aranjează-ţi-l acasă cu spumă sau ceară de coafat şi aşează-ţi şuviţele care încadrează faţa cu ajutorul unei perii rotunde mici şi a uscătorului de păr.
 
Păr lung şi cârlionţat

Fă-ţi o cărare pe mijloc şi vei da acestei coafuri clasice o alură modernă prin precizia cu care cârlionţii se vor împărţi în două şi îţi vor încadra faţa simetric. Spune-i coafezei că vrei ca zulufii să fie un pic mai scurţi în faţă decât în spate, în stilul lui Nicole Kidman, iar când îi aranjezi acasă, foloseşte un balsam puternic şi o spumă specială pentru cârlionţi înainte să-i usuci cu uscătorul. Dacă ai uscător cu difuzor îţi va fi şi mai uşor să obţii o coafură perfectă.
 
Toate aceste stiluri de coafură sunt uşor de întreţinut, dar ai grijă să o alegi pe cea care-ţi stă bine şi poate fi făcută pe părul tău.

 

 


Distribuie