6 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă foloseşti APARATUL de RAS

Distribuie

Se întâmplă să ne însuşim greşit nişte informaţii şi nu ne mai obosim să le verificăm. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii şi sunt corecte despre folosirea aparatului de ras.

1 Lasă „procedura“ la final. Când faci baie sau duş, nu te grăbi să te razi imediat ce intri în apă. Dacă laşi apa călduţă să acţioneze câteva minute, îţi va fi mai uşor să îndepărtezi firele de păr foarte aproape de piele.  

2 Foloseşte spumă de ras – este cea mai eficientă. Dacă nu ai, aplică un strat de balsam, şampon sau gel de duş – important este ca lama să aibă aderenţă pe un strat aflat între tăiş şi piele, altfel te va irita.

3 Nu folosi lame de unică folosinţă. Sunt cu adevărat bune pentru maximum două utilizări. În locul acestora, cumpăra aparate cu lame de rezervă – pe care este bine să le schimbi la primul semn de ineficienţă (când trebuie să apeşi puţin pe aparat pentru a obţine rezultatul dorit). Pentru a le exploata la maximum, şterge-le după fiecare folosire şi depozitează-le cu lamele în sus.

4 Clăteşte şi repetă. Bărbaţii îşi clătesc aparatul de ras după fiecare contact cu pielea, însă femeile au tendinţa să acopere întreaga zonă vizată dintr-o singură „rundă“. Lamele au nevoie să fie clătite de stratul de celule moarte şi de săpun pentru a fi cu adevărat eficiente.

5 Dacă eşti în vacanţă la mare, rade-te seara. Lama lasă pe suprafaţa pielii o textură uşor abrazivă, iar dacă te arunci în mare imediat după…e ca şi cum pui sare pe o rană.

6 Ai grijă la zona pe care urmează să foloseşti aparatul de ras. Dacă ai o iritaţie sau ceva pustule supărătoare, evită să le pui în contact cu lama – rişti să întinzi problema pe alte zone ale corpului.

glamourmagazine.com


Distribuie
..