6 greşeli de neiertat în aplicarea fondului de ten

Distribuie

Frumuseţea, la fel ca şi politica, pare un domeniu la care se pricepe toată lumea. Ce poate fi atât de complicat în a-mi aplica fondul de ten, pudra sau anticearcănul, ar spune multe intre voi. Ei bine, dragele mele, este important să ştiţi nişte chestiuni de bază. Nu este neapărat complicat însă este, cu siguranţă, IMPORTANT!

1. Aplicarea haotică a fondului de ten

De foarte multe ori ni se întâmplăsă spunem că domnişoara de lângă noi tocmai şi-a aplicat var pe faţă. Dragelor, acesta este rezultatul faptului că nu ştim cum să ne aplicăm corect fondul de ten. El trebuie tapotat de sus în jos. Dacă se face altminteri, veţi observa că o dată cu trecerea orelor faţa va părea obosită.

2. Aplicarea fondului de ten cu degetele

Acum să nu credeţi că este o greşeală de neiertat însă, ca şi make-up artist, sfătuiesc pe toate femeile să aplice fondul de ten cu ajutorul unui bureţel. În acest fel, ne asigurăm că stratul va fi aplicat uniform, cu precizie şi că tenul nostru nu va căpăta un aspect îmbătrânit sau plin de imperfecţiuni.

3. Omiterea gâtului şi a decolteului în aplicarea fondului de ten

Mai ales vara când aceste două părţi ale corpului nostru sunt şi mai mult în atenţia tuturor, trebuie să le tratăm şi cu mai mare grijă. Este o greşeală imensă în a nu aplica fond de ten pe gât şi decolteu şi, de aici, merg către o alta care constă în culoarea pe care o folosim.

4. Alegem ton prea închis sau prea deschis

Ştiu, e dificil, însă nu imposibil. Am povestit într-un material anterior cum alegem corect tonul. Repet: dacă tenul nostru se bronzează înseamnă că alegem fond de ten cu tentă de galben, dacă tenul nostru nu se bronzează atunci mergem pe tente de roz. Testul se face foarte simplu. După ce am înţeles care este tenta care ni se potriveşte, alegem 3 produse cu nuanţe apropiate tenului nostru. După ce am demachiat zona mandibulei, aplicăm trei dungi paralele din aceste trei tipuri. Cel care este identic cu tonul pielii noastre este cel care ni se potriveşte.

5. Aplicarea fondului de ten în zonele care urmează să se rideze

Fondul de ten nu se aplică pe zonele care urmează se se rideze/cuteze în timpul zilei din cauza mimei feţei. De ce? E simplu? Mişcările feţei fac ca fondul de ten să migreze în pliu/rid/cută, iar rezultatul va fi dezastruos.

6. Fondul de ten aplicat pe buze şi ochi

Aceasta este o regulă care trebuie INTERZISĂ din start. „NU, NU SE APLICĂ FOND DE TEN PE OCHI SAU PE BUZE”, spune Maria Păuna.


Distribuie
..