6 alimente care au grijă de PIELEA TA

Distribuie

Orice persoană își dorește să aibă o piele catifelată, însă, de cele mai multe ori, cremele nu sunt suficiente pentru a obține pielea fină la care toți visăm. Hidratarea vine din interior, de aceea, este foarte important ca din dieta noastră să nu lipsească următoarele alimente:

1. Roșiile

Conțin licopen, unul dintre antioxidanții care protejează pielea de efectele negative ale razelor solare. Acesta se absoarbe mai ușor atunci când este consumat în formă lichidă (sos de roșii, ketchup) sau cu grăsimi (ouă, avocado, ulei de măsline).

 

2. Carnea roșie

Este bogată în proteine și zinc. De asemenea, se bucură de cea mai mare concentrație de aminoacizi precum glicina și prolina și ajută la producerea de colagen (datorită zincului).

Mai mult decât atât, s-a descoperit că acest aliment ajută mai mult decât antibioticele atunci când vine vorba de tratarea acneei.

 

3. Ceaiul verde

Protejează pielea de arsurile solare și este un puternic antioxidant, având efecte anti-inflamatorii și anti-îmbătrânire.

 

4. Fasolea verde

Este bogată în siliciu, ajutând la creșterea și consolidarea părului și unghiilor. În plus, este slabă în calorii.

 

5. Nucile

Aceste fructe luptă cu succes împotriva ridurilor, roșeții, petelor și acneei, având o concentrației imensă de Omega-3.

 

6. Iaurtul

Ajută la refacerea bacteriilor „bune” din corp, fiind un probiotic natural. De asemenea, prin aplicarea locală, calmează arsurile solare.

libertatea.ro.


Distribuie