5 greşeli pe care le faci de fiecare dată când te epilezi cu lama de ras

Distribuie

Epilarea cu lama de ras este una din opţiunile multor femei. Este o metodă rapidă, fără dureri şi lasă pielea fină. Multe femei au tendinţa să producă însă multe greşeli de care nu îşi dau seama. Iată care sunt cele mai frecvente dintre acestea:

Te epilezi dimineţa

Epilatul cu lama de ras în timpul duşului de dimineaţă te ajută să câştigi timp, însă nu conferă finite pielii aşa cum îţi doreşti. Care este explicaţia? În timp ce dormi, picioarele tale se umflă uşor, iar unele fire de păr nu sunt expuse în totalitate. Obişnuieşte-te să te epilezi dimineaţa pentru o piele mai fină.

Nu îţi înlocuieşti lama destul de des

Chiar dacă este greu să găsim o lamă de ras care să îşi facă treabă bine, aceasta trebuie schimbată o dată la 10 sesiuni de epilat. Altfel lama poate cauza inflamaţii şi iritaţii.

Foloseşti pentru epilat apă rece

Apa caldă înmoaie pielea şi firele de păr, iar epilatul este mult mai uşor de realizat. Dacă foloseşti apă rece, este posibil să ratezi anumite porţiuni de piele sau chiar să îţi produci tăieturi.

Crezi că lama bărbaţilor e mai bună

Lama de ras pentru femei te epilează la fel de bine ca cea a iubitului sau soţului. Sau chiar mai bine, uneori, depizând de marcă.

Nu dezinfectezi aparatul de ras după ce îl foloseşti

Dacă nu foloseşti un aparat de ras de unică folosinţă, ar trebui ca lama acestuia să fie bine clătită, iar apoi dezinfectată. În caz contrar, rişti infecţii ale pielii pentru că pe o lamă neclătită se pot dezvolta bacterii şi microbi.

euforia.tv.


Distribuie
..