5 alimente care te îmbătrânesc prematur şi de care trebuie să te fereşti

Distribuie

Un regim alimentar nesănătos, dezechilibrat, nu doar că-ţi afectează silueta, ci şi aspectul general al tenului, îmbătrânindu-te.

1. Dulciurile

Consumul ridicat de dulciuri declanşează un proces nefavorabil pielii. Practic, ori de câte ori mâncăm multe produse zaharoase sau îndulcite artificial, celulele organismului întâmpină dificultăţi în a procesa zahărul, excesul combinându-se cu proteinele, iar acest proces este dăunător colagenului din piele, adică acelei proteine care ne menţine tenul ferm şi cu aspect tânăr.

2. Carnea prea bine făcută

Îţi place carnea bine prăjită sau grătarul uşor ars chiar? Ei bine, crusta mai închisă la culoare care se formează acolo unde este arsă carnea conţine hidrocarburi care generează inflamaţii ce, la rândul lor, distrug colagenul din piele.

3. Limonada

Toate citricele dăuneaza smalţului, dar lămâile sunt cele mai păcătoase, comparativ cu portocalele sau grefele, iar o dantură cu probleme generează, fără doar şi poate, un look neplăcut, inestetic şi îmbătrânit.

4. Produsele sărate

Doar pentru că nu găteşti cu sare nu înseamnă că aportul tău de sare nu este peste limita zilnică admisă. Cei care obişnuiesc să pună sare în mâncare prezintă şi mai mari riscuri. Toate produsele conservate conţin sodiu, fapt care duce la reţinerea apei în organism, favorizând un aspect „pufos”, umflat al pielii.

5. Carnea procesată

Multe dintre preparatele din carne conţin sulfiţi şi conservanţi care pot genera inflamaţii în piele, accelerând astfel procesul de îmbătrânire celulară. Totodată, abundă în sare.

romaniatv.net.

 

 


Distribuie