5 alimente care contribuie la frumuseţea ta

Distribuie

Pentru a ajuta pielea să strălucească şi să ai un ten luminos trebuie să ai grijă la ce mănânci. Adaugă în rutina ta alimentară aceste alimente care contribuie la frumuseţea ta!

Varza kale

Kale este o varză extrem de recomandată de nutriţionişti în diete şi în regimurile alimentare, pentru că abundă în potasiu, fosfor, zinc, fier, calciu, vitamina K, vitamina B12 şi vitamina A şi e foarte slabă în calorii. Mai mult, kale este bogată în beta-caroten, luteină şi zeaxantină, care au rol în protejarea ochilor şi care absorb şi neutralizează radicalii liberi produşi de razele UV. Una dintre cele mai simple reţete cu varză kale este cea împărtăşită de Kourtney Kardashian pe aplicaţia ei – aşază frunzele de kale pe o foaie de copt în cuptor şi lasă până devin crocante. Voilà!

Nucile

Deşi bogate în calorii şi deci nu e recomandat să consumi mai mult de un pumn pe zi, nucile fac minuni atunci când vine vorba de menţinerea unui ten impecabil şi a unei pieli catifelate. Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, consumul de nuci poate ajuta la rezolvarea eczemelor uşoare ale pielii şi a dermatitelor simple. Pontul nostru este să le mănânci ca snack, între prânz şi cină!

Roşiile

Licopenul este un excelent antioxidant pe care îl găseşti în roşii, astfel că nu te feri de ele, indiferent dacă alegi să le consumi ca atare sau sub formă de paste de tomate. Studiile au arătat că persoanele care au consumat cel puţin cinci linguri de pastă de roşii zilnic, peste care au pus aproape o lingură de ulei de măsline, timp de trei luni au suferit cu 33% mai puţine arsuri ale pielii cauzate de soare, comparativ cu cei care au ales doar uleiul de măsline. Licopenul are avantajul de a îmbunătăţi SPF-ul natural al pielii.

Ardeiul gras galben

Ardeiul gras galben este o sursă foarte bună de vitamina E, nutrienţi şi antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi – cei vinovaţi pentru îmbătrânirea prematură a pielii şi a organismului. În plus, se pare că dacă strecori în alimentaţia ta zilnică măcar un ardei gras galben, ai şanse să amâni apariţia ridurilor fine din jurul ochilor – ştii tu, acele nesuferite de tipul laba gâştii.

Sardinele

Sardinele (dar şi alţi peşti precum tonul, heringul, somonul etc) sunt o sursă importantă de acizi graşi omega-3, benefici în reducerea inflamaţiilor, a iritaţiilor pielii şi a problemelor de vedere. În plus, un aport bun de acizi omega-3 îţi poate ajuta şi pielea să rămână curată şi luminoasă.

unica.ro.


Distribuie